image

"Oprah moet security evangelie verkondigen"

dinsdag 12 mei 2009, 11:58 door Redactie, 3 reacties

Oprah Winfrey wist onlangs 4 miljoen Amerikanen naar de KFC te lokken door een kortingsbon op haar website te plaatsen, maar wat zou er gebeuren als ze het publiek vraagt om hun PC te updaten en te scannen? De door de fastfoodketen georganiseerde actie was een groot succes en is volgens IT-blogger Brian Krebs het bewijs dat bepaalde bekendheden de "massa in beweging" kunnen brengen. Mocht Oprah virusscanners gaan adviseren, dan zou dit een merkbaar effect op de hoeveelheid spam hebben, aldus Krebs.

Hij adviseert de vier miljoen kijkers om Superantispyware, Malwarebytes en Trend Micro's Housecall te gebruiken. Zelfs al zou een klein gedeelte dit doen en wordt er bij 1 op de 25 systemen malware aangetroffen, dan zou je nog steeds over 160.000 schoongemaakte systemen spreken. Bijna net zo groot als het Cutwail botnet, dat uit zo'n 175.000 bots bestaat.

Onderwijs
Toch is het eenmalig adviseren van gebruikers om bepaalde tools te gebruiken niet voldoende, aldus Dmitri Alperovitch van McAfee. Het zou dan ook beter zijn om een gehele show aan het onderwerp te wijden. "Het is niet voldoende om alleen maar systemen op malware te scannen. Tenzij je mensen voorlicht om zich anders te gedragen, zullen infecties zich blijven voordoen."

Reacties (3)
12-05-2009, 12:39 door Anoniem
Krebs en Alpetovitch hebben gelijk dat Oprah mensen op grote schaal kan voorlichten. Ze doet dat ook op gebied van financien en gezondheid. Het advies om bepaalde scanners te gebruiken is niet goed, en eigenlijk wel slecht. Het gaat om gedrag zoals Alperovitch heel terecht opmerkt.
12-05-2009, 15:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-05-2009, 08:46 door spatieman
oprah, adviseert.
koop viagra!!!
reageer op spam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.