image

"Gevecht voor veiliger internet is verloren"

woensdag 24 juni 2009, 13:49 door Redactie, 6 reacties

Een veilig internet is een illusie en zal op korte termijn niet gerealiseerd worden, dat waren de deprimerende woorden van de voormalige "cybersecurity tsaar" van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. "We hebben de cyberoorlog in de afgelopen 15 jaar verloren. Onze computeromgeving is al gecompromitteerd", aldus Amit Yoran, die voorspelt dat het alleen nog maar erger gaat worden omdat we beveiliging niet snappen. "We hebben geen zinvolle graadmeter om te bepalen hoe veilig een systeem is."

Een deel van de problematiek ligt in de communicatie tussen de verschillende partijen. Zo beschuldigt Yoran de Amerikaanse overheid ervan dat het niet voldoende deelt. "De overheid vindt het heerlijk om zich midden in een PowerPoint afbeelding te plaatsen, waarbij alle pijlen naar het midden wijzen. Echte samenwerking vereist dat alle partijen er iets uithalen. Hij krijgt bijval van Symantec's John McCumber. "We kennen nu niet het verschil tussen wat een technisch en een beleidsprobleem is."

Reacties (6)
24-06-2009, 16:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-06-2009, 17:22 door Eerde
Ach, al iedereen even over stapt naar een GNU/LInux distro hebben we 99% opgelost. Dan is het een kwestie van de nieuwe dreigingen buiten de deur houden en dat kan heel goed. SELinux dat veelal in distro's is opgenomen heeft de hoogste veiligheidsgraad,
24-06-2009, 19:14 door Anoniem
Door Eerde: Ach, al iedereen even over stapt naar een GNU/LInux distro hebben we 99% opgelost. Dan is het een kwestie van de nieuwe dreigingen buiten de deur houden en dat kan heel goed. SELinux dat veelal in distro's is opgenomen heeft de hoogste veiligheidsgraad,

Nou als jij dat dan even regelt met die +miljard mensen ...
Wordt toch eens wakker man, het gaat over internet en niet OS.
24-06-2009, 19:17 door Anoniem
Door Eerde: Ach, al iedereen even over stapt naar een GNU/LInux distro hebben we 99% opgelost. Dan is het een kwestie van de nieuwe dreigingen buiten de deur houden en dat kan heel goed. SELinux dat veelal in distro's is opgenomen heeft de hoogste veiligheidsgraad,

als het tevaak gebruikt wordt is het weer interesant voor virus schrijvers om weer eens wat virusjus te schrijven.
24-06-2009, 19:21 door Anoniem
Nee, dat is niet waar! We zijn nooit veilig, althans nooit 100%. Het is gewoon een feit! Het is als hash. De politie blijft steeds bezig boefjes pakken. Je helpt het helaas niet uit de wereld. Je kan het alleen maar verzachten/verminderen, maar verdwijnt niet!
Is hetzelfde met internet. Het maakt hierbij niet uit welke OS of wat dan ook! Je kan je eigen illusie creëren. Maar ook dat zal niet helpen. We moeten er helaas mee leren leven. Er zullen altijd inbrekers, oplichters en andere criminelen rondlopen of rond surfen. Dat is al eeuwen zo en zal ook zo blijven. Ook op het internet!
25-06-2009, 11:41 door Rene V
Bwah.. dit is alleen maar een uitspraak om straks Internet2 te kunnen implementeren en zo de burger nog beter onder controle te krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.