image

Virusschrijver zoekt baan bij anti-virusbedrijf

woensdag 6 januari 2010, 12:53 door Redactie, 6 reacties

De Chinese virusschrijver Li Jun, die met zijn "Panda virus" miljoenen computers infecteerde, is wegens goed gedrag eerder vrijgekomen en zoekt nu een baan als virusbestrijder. Het Panda virus dook drie jaar geleden voor het eerst op en verspreidde zich via gedeelde netwerkmappen en draagbare media zoals USB-sticks, camera's en muziekspelers. Het virus wist ook allerlei fabrieken binnen te dringen, waardoor die besmette MP3-spelers leverden, bijvoorbeeld aan de Media Markt.

Tevens werden alle .EXE bestanden op de computer geïnfecteerd en de bijbehorende pictogrammen vervangen door een pictogram van een panda met wierook in zijn poten. Een maand later werd Li Jun gearresteerd en tot een gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld. Door zijn goede gedrag werd hij eind 2009 al vrijgelaten.

Verleden
Jun Li hoopt iets met "internetveiligheid" te doen, maar vooralsnog tonen bedrijven geen interesse in hem. Dat was weleens anders, want tijdens zijn gevangenisstraf lieten verschillende bedrijven weten dat ze de bekende virusschrijver in dienst wilde nemen. "Salaris vind ik niet het belangrijkste. Ik hecht veel meer waarde aan de toekomstige ontwikkeling van een bedrijf", aldus de bekeerde virusschrijver die van zijn verleden afscheid hoopt te nemen.

Reacties (6)
06-01-2010, 12:55 door Syzygy
Nou voor Kaspersky is ie net te laat .
06-01-2010, 17:15 door Anoniem
Kaspersky neemt uberhoud geen VirusSchrijvers aan. Hij zal toch echt naar Symantec of McAfee gaan waarvan het aangetoont is dat ze een blindoog willen gebruiken als het om dit soort losse Morale gaat.
06-01-2010, 21:41 door Anoniem
nou Li Jun begin voor je zelf een antivirusbedrijf je bent slim genoeg succes

killythebid :>))
07-01-2010, 00:21 door Kyentei
Door Syzygy: Nou voor Kaspersky is ie net te laat .

Welk deel van de "BeNeLux" of "Chinese virusschrijver" is je niet compleet duidelijk?
07-01-2010, 11:48 door Anoniem
"goed gedrag"

daaronder valt ook het maken van "software " op vraag van de overheid ?
15-01-2010, 07:38 door spatieman
ohh, dat wordt dus een overheidsbaantje...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.