image

FBI onderzoekt webcam-spionage door school

dinsdag 23 februari 2010, 10:13 door Redactie, 3 reacties

De FBI zal het gebruik van trackingsoftware op twee Amerikaanse scholen onderzoeken, zo heeft de opsporingsdienst laten weten. Vorige week ontstond grote ophef toen het Lower Merion School District werd aangeklaagd wegens het bespioneren van leerlingen. De laptops die de school aan leerlingen uitdeelde waren voorzien van een webcam en software om diefstal en verlies tegen te gaan. Iets waar ouders en leerlingen niet van wisten. Een vader van één van de leerlingen beweert dat de school op afstand de webcam aanzette en foto's van zijn zoon maakte toen die "ongepast gedrag" vertoonde.

Onderzoek
Normaliter doet de FBI geen uitspraken over lopende zaken, maar aangezien de zaak inmiddels zoveel aandacht heeft gekregen, maakt het hiervoor een uitzondering. De opsporingsdienst gaat uitzoeken of er sprake van een misdrijf is. "De kwesties die deze beschuldigingen oproepen zijn breed en vormen een samenkomen van de nieuwe cyberspace wereld en de fysieke omgeving. Ons doel is om te zien of iemand een misdrijf heeft begaan", zegt procureur-generaal Michael Levy.

Op dit moment zijn er nog maar weinig feiten bekend. "Onze eerste verantwoordelijkheid is het uitvoeren van een gedegen onderzoek om de feiten te achterhalen." Het schooldistrict meldde dit weekend dat het de trackingsoftware voorlopig heeft uitgeschakeld. Dat was ook de reden voor de Amerikaanse rechtbank waar de ouder zijn klacht had ingediend om geen rechterlijk bevel uit te vaardigen.

Reacties (3)
23-02-2010, 15:10 door Necrowizard
Als je wil weten wat dat "ongepaste gedrag" was
http://www.nbcphiladelphia.com/news/tech/WebcamGate_Family_s_Attorney___Who_Has_Access__Philadelphia.html

[spoiler] hij was snoep aan het eten [/spoiler]
24-02-2010, 12:49 door Anoniem
Door Necrowizard: [spoiler] hij was snoep aan het eten [/spoiler]

Die pagina zelf is een spoiler: op mijn naar huidige maatstaven trage, maar energiezuinige en fluisterstille computertje staat Firefox ruim een minuut 100% CPU te vreten voordat de video begint af te spelen, zoveel troep slepen ze er uit alle hoeken en gaten van het internet bij. Meestal blokkeer ik dat, maar juist als het zoveel is wordt het een onaangename puzzel om te achterhalen wat je moet toestaan om de video te kunnen starten. Die pagina is zowat even onbruikbaar wanneer ik alles toesta als wanneer ik alles blokkeer. Ontwerpers en exploitanten van dit soort sites moeten eens bedenken dat niet alle bezoekers dezelfde turbobak op hun bureau hebben staan als zij. Maar dat terzijde.

Het waren "Mike and Ike"-snoepjes, felgekleurde jelly beans die ongeveer de vorm van medicijncapsules hebben. De gluurder dacht dat het capsules met iets subversiefs moesten zijn. Zijn wantrouwen bepaalde wat hij zag. Dat schoolbestuur komt behoorlijk paranoïde op me over.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blake_J._Robbins_v._Lower_Merion_School_District
24-02-2010, 15:47 door spatieman
niet bepaald slimme gastjes, als je al een klapdoos van school krijgt, zou je toch al moeten denken dat er een adertje onder het gras zou zitten..

maar ik blijf erbij, aanklagen die school,en centjes laten betalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.