image

Aandelenspammers gokken op Skype

dinsdag 23 februari 2010, 10:41 door Redactie, 1 reacties

Aandelenspammers hebben sinds lange tijd weer van zich laten horen, dit keer worden via Skype waardeloze aandelen aangeboden. Bij "pump-and-dump" spams maken de spammers reclame voor waardeloze aandelen, in de hoop dat internetgebruikers die vervolgens kopen. Dat resulteert meestal in een korte koersstijging waar de spammers van profiteren, door hun aandelen kort voor het instorten van de koers te verkopen. De laatste pump-and-dump campagnes werden vorig jaar voor het laatst gezien.

De nieuwe aanval loopt via de Instant Messaging feature van Skype en maakt reclame voor de aandelen van EcoBlu Products en Terra Energy & Resource. De berichten zijn afkomstig van gebruikers die niet in de contactenlijst staan. "Zoals altijd raden we gebruikers aan om niet op links te klikken in berichten die via e-mail of Instant Messaging applicaties zijn verstuurd en van onbekenden afkomstig zijn", zegt Maria Manly van Trend Micro.

Reacties (1)
24-02-2010, 15:44 door spatieman
heeft skype dan geen optie om berichten van gasten die NIET in de contact list staat te blokkeren?

zo zijn er een gastjes, die via MSN een request doen om toegevoegd te worden, en vervolgens krijg je dan een link voorgeschoteld.

dan krijg je al een bericht die met salut begint.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.