image

Schneier: Dreiging cyberoorlog overdreven (video)

maandag 29 november 2010, 12:47 door Redactie, 3 reacties

Volgens Bruce Schneier wordt de dreiging van cyberoorlog overdreven, toch laten consumenten zich liever bang maken dan de feiten te zien. De beveiligingsgoeroe hield onlangs een debat met voorstanders van cyberoorlog, waarbij de meeste bezoekers uiteindelijk de kant van de voorstanders kozen. Tijdens een lezing voor het Instituut van Internationale en Europese Zaken (IIEA) ging Schneier in op cyberoorlog en het gevecht om het budget en de macht om internet te controleren.

"Als je geld en aandacht voor cybersecurity wil, zeg je dingen als cyberoorlog en cyberterrorisme. Dan krijg je het." Volgens Schneier is het wel goed om over cyberoorlog te spreken en is het goed dat Amerika nu over een cybercommand beschikt. Toch moet er wel rekening gehouden worden met hype en privacy.

Reacties (3)
29-11-2010, 14:09 door Anoniem
Ik herinner me een aantal jaren geleden nog een data kabel breuk ergens in de Chinese zee of zo. Ofschoon het internet verkeer hinder ondervond is er niets omgevallen of zijn er doden door gevallen.
Natuurlijk kan cyberterrorisme schade aanrichten, vooral financieel, maar laten we wel realistisch blijven.
Mensen overlijden in regel eerder door een echte kogel van een 'analoge' militair of politieagent dan door een actie van een cybersoldaat of crimineel.
29-11-2010, 16:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-11-2010, 20:22 door Anoniem
Door Peter V:
Schneier: Dreiging cyberoorlog overdreven
en even later zegt ie...
Volgens Schneier is het wel goed om over cyberoorlog te spreken en is het goed dat Amerika nu over een cybercommand beschikt...
Och meneer Schneier...houd toch eens uwen mond!

Begrijp je de lezing nou niet of...

Cyberoorlog is nou eenmaal een leuke kreet om aandacht mee te krijgen. Veel incidenten waarover de heer Schneier spreekt zijn idd geen cyberoorlog ( afhankelijk van de definitie van cyberoorlog ) ookal worden ze wel zo benoemd. Dit alles neemt niet weg dat het belangrijk is om over cyberoorlog na te denken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.