image

"Geen bewijs voor Chinese aanval op Google"

maandag 29 november 2010, 14:16 door Redactie, 2 reacties

Het gelekte Amerikaanse overheidsdocument waarin staat dat het Chinese Politbureau achter de aanval op Google zit, is geen hard bewijs. Volgens Steve Ragan van The Tech Herald, gaat het hier om Human Intelligence (HUMINT). "HUMINT gegevens moeten bevestigd worden, aangezien mensen het verkeerd kunnen hebben of valse informatie kunnen doorgeven. Als je het verslag van de New York Times leest voor wat het is, lijkt het meer op 'horen zeggen van' dan keihard bewijs."

Ragan denkt dat de vermelding van het Chinese Politiburo ervoor heeft gezorgd dat de tekst zoveel aandacht kreeg. Hoewel alles naar China wijst, is er nog steeds geen hard bewijs dat de Chinese overheid achter de aanvallen zit. "Deze nieuwe informatie is mogelijk een nieuwe aanwijzing om te onderzoeken, maar geldt zeker niet als bewijs."

Schuld
Informatie is volgens Ragan voor zowel criminelen als overheden goud waard. "Iedereen wil het." Hij denkt niet dat het publiek ooit achter de ware redenen voor de Google-aanvallen zal komen. "De redenen zijn puur politiek. Het is eenvoudig om de schuld bij een overheid te plaatsen en het beantwoordt veel van de gestelde vragen. Als je echter de aangevallen doelen verwijdert, is Aurora niets meer dan een geschaalde en gerichte aanval."

Reacties (2)
29-11-2010, 14:29 door spatieman
Als het aan de US ligt, mogen zij WEL criminele activiteiten vertonen, en de rest van de wereld niet.
en als het gaat om om van mug een olifant te maken, zijn ze nr 1 wereldwijd.
29-11-2010, 16:18 door Mysterio
Hmmm... Mac of Babi Pangang... ik ben er nog niet uit. Wie weet doe ik wel een pizza!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.