image

Winkel begluurt klanten via webcam laptop

donderdag 5 mei 2011, 13:34 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaans computerverhuurbedrijf is aangeklaagd omdat het klanten via de webcam van verhuurde laptops zou bespioneren. Ook zouden de laptops van "Aaron's" een keylogger bevatten om toetsaanslagen op te slaan. Een echtpaar heeft het bedrijf nu aangeklaagd, omdat de software zonder kennisgeving zou zijn geïnstalleerd en gebruikt. Aaron's installeert de PC Rental Agent software op verhuurde computers, om zo klanten af te sluiten die niet betalen.

In 2010 huurden Brian en Crystal Byrd een laptop, die ze in oktober 2010 volledig afbetaalden, een maand voor het einde van de termijn. De betaling werd echter door Aaron's niet goed verwerkt, waardoor de winkelmanager voor hun neus verscheen met een foto waaruit bleek dat het echtpaar de computer nog steeds gebruikte. De foto was met de webcam van de laptop gemaakt, tot grote woede van de Byrds, die vinden dat hun privacy is aangetast. Volgens privacyexperts is het bedrijf waarschijnlijk te ver gegaan door klanten niet van te voren waarschuwen.

Reacties (3)
05-05-2011, 14:00 door Securitate
dat is exact de reden dat er bij mij een papiertje overheen hangt.
houdt afluisteren helaas niet tegen.
het is net als met mobieltjes.
altijd de kans dat een sodemieter meekijkt en/of luistert.
het is gewoon vervelend dat je met dit soort zaken rekening moet houden.
ook hele brave mensen zeggen dingen die uit context getrokken worden, gewoon omdat het hun tunnelvisie is.
hoop geouwehoer en lul je daar maar weer uit.
met beetje mazzel zit je direct een maand in afzondering bij de koningin.
05-05-2011, 15:26 door Preddie
buiten dat is het kopen van dergelijke artikelen op afbetaling natuurlijk ook niet zo slim ..... de kans is aanzienlijk dat het apparaat sneuvelt voordat deze is afbetaald ......
19-03-2012, 03:58 door Anoniem
Toch belachelijk dat je tegenwoordig als consument niet meer kan kiezen voor een laptop zonder webcam.
Het is gewoon belachelijk hoe die dingen bijna absoluut heilig geworden zijn, geen laptop zonder meer RONDUIT BELACHELIJK.
Het begint gewoon griezelig te worden, het wordt langzamerhand gewoon een verplichting om die dingen te hebben al gebruik je ze nooit en wil je ze niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.