image

McAfee huurt geldautomaat-hacker

maandag 20 juni 2011, 09:51 door Redactie, 3 reacties

Anti-virusbedrijf McAfee heeft naar eigen zeggen een speciaal hackerteam gerekruteerd, met onder andere een hacker die vorig jaar liet zien hoe je geldautomaten kunt hacken. Het team wordt geleid door McAfee Senior Vice President Stuart McClure, co-auteur van het boek "Hacking Exposed: Network Security Secrets & Solutions" en hardwarehacker in zijn vrije tijd.

Ook Barnaby Jack is onderdeel van het team. De onderzoeker demonstreerde vorig jaar tijdens de Black Hat conferentie hoe hij gratis geld uit een geldautomaat kon halen. Eerder werkte Barnaby voor Juniper, maar dat bedrijf hield een eerdere demonstratie van de onderzoeker tegen. Juniper ging onder druk van de leverancier van de geldautomaten door de knieën en snoerde vervolgens Barnaby de mond.

De identiteit van de overige teamleden is onbekend. Volgens McAfee gaat de groep zich bezighouden met het hacken van allerlei apparaten, waaronder pace-makers. "Laten we sommige van deze problemen vinden voordat de bad guys dat doen", aldus McClure. Barnaby heeft inmiddels zijn nieuwe werkgever ook via Twitter bevestigd.

Reacties (3)
20-06-2011, 10:15 door Anoniem
Redactie: LEES:

ADOBE HUURT MCAFEE OM ATM TE HAKKEN!!!

HIHIHI!!!

Ilja. \\//
20-06-2011, 15:50 door Anoniem
Wtf pace-makers? iemand meer info
20-06-2011, 15:51 door Anoniem
Laat McAfee nou eerst maar eens zorgen dat hun security software voor de gewone particuliere pc-gebruikers weer helemaal top is want bij de diverse tests scoren ze zeer laag,zelfs de laatste plaats!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.