image

LulzSec wil Sega-hackers vernietigen

maandag 20 juni 2011, 10:04 door Redactie, 6 reacties

Aanvallers hebben de gegevens van 1,3 miljoen Sega-klanten gestolen, maar dit is niet het werk van hackergroep LulzSec. Sterker nog, de groep biedt Sega aan om te helpen met het "vernietigen" van de aanvallers. "Sega - benader ons. We willen je helpen met het vernietigen van de hackers die je hebben aangevallen. We houden van de Dreamcast, deze mensen worden gepakt."

Volgens Sega gaat het om namen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van het Sega Pass online netwerk. Het gamebedrijf benadrukt dat er geen wachtwoorden in platte tekst waren opgeslagen en dat er ook geen creditcardgegevens zijn buitgemaakt. Sinds de aanval bekend werd is het Sega Pass netwerk "wegens het ondergaan van verschillende verbeteringen" offline. Sega laat in een reactie weten dat het de problemen betreurt en dat het eraan werkt om de beveiliging te verbeteren.

Gamebedrijven
Volgens Guy Bruneau van het Internet Storm Center was Sega goed voorbereid en werden getroffen klanten snel geïnformeerd dat er een incident had plaatsgevonden en dat er klantgegevens waren gestolen. Verder werd het gehackte netwerk meteen geïsoleerd.

Sega is inmiddels de zoveelste spelontwikkelaar die in korte tijd gehackt wordt. Eerder sloegen aanvallers toe bij Sony, Epic, Codemasters en BioWare.

Reacties (6)
20-06-2011, 10:33 door Mysterio
Tssssk... de stoere jongens willen geen concurrentie.
20-06-2011, 11:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-06-2011, 11:25 door Anoniem
Hackers tegen andere hackers! Goed zo! Zo moeten we het hebben! Miischien dat ze dan geen tijd/energie meer hebben om PC's en social network -accounts van particulieren te hacken! Laat ze elkaar maar hacken!
20-06-2011, 11:45 door Anoniem
Dit zijn geen whitehat hackers. Achtervolgen die gasten en opsluiten.
20-06-2011, 12:04 door Anoniem
Als ik een vereniging op zou richten, zou ik hem toch echt geen "LUL" noemen (of iets dergelijks).

Verder voor mij totaal onduidelijk waarover dit gaat, is er geld te verdienen?
Door de ene groep of de andere groep?
En wie zegt niet dat het dezelfde mensen zijn?

Voorlopig lijkt het op een stel kleine kinderen die net van de kleuterschool komen.
20-06-2011, 15:10 door Anoniem
lulz staat voor lols --> voor de lol.. internetgrapje die jij duidelijk dus ontgaat ;)
Lijkt erop dat ze gewoon de aandacht willen vestigen dat consumenten hun hoop vestigen op iets virtueels dat hun persoons gegevens zouden moeten beschermen, maar dat dit duidelijk dus niet gebeurd.
Microsoft is ook al tig keer aangevallen (XP?) dus het kan geen concurrentie zijn ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.