image

Iran: Stuxnet is begin Israëlische cyberoorlog

maandag 15 augustus 2011, 10:47 door Redactie, 1 reacties

De Stuxnetworm die het Iraanse nucleaire programma ontregelde, is het begin van een Israëlische cyberoorlog tegen het land, aldus het Iraanse staatspersbureau. Dat verwijst naar een artikel van Der Spiegel, waar de aanval als het werk van de Israëlische inlichtingendienst Mossad wordt omschreven. Meir Dagan, voormalig hoofd van de Mossad, vertelt hoe er naar een manier werd gezocht om het Iraanse nucleaire programma te ontregelen, maar niet via een militaire aanval, aangezien dit mogelijk tot een oorlog zou kunnen leiden.

Daarom werd er naar een andere oplossing gezocht. Volgens het Iraanse PressTV doelt Dagan hier op de Stuxnetworm. Toch ontkent het staatspersbureau dat de worm schade heeft veroorzaakt. Iraanse experts zouden de malware net op tijd hebben ontdekt.

Reacties (1)
16-08-2011, 22:16 door El Pedro
Ik zie in die hele discussie, al die maanden dat hierover bericht wordt, geen enkel concreet bewijs dat Israël hier ook daadwerkelijk achter zit.
De media komt steeds met niets meer dan aannames.
Dit laat m.i. wel enigszins zien dat de media vandaag de dag lang niet meer zo betrouwbaar is.
Alles voor de opvulling en zolang er maar over Stuxnet kan worden bericht, zonder echt nieuwe feiten.....behalve deze aantijging van Iran natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.