image

Chinese televisie haalt uitzending cyberaanval offline

vrijdag 26 augustus 2011, 09:26 door Redactie, 2 reacties

De Chinese staatstelevisie heeft een uitzending offline gehaald waar waarschijnlijk per ongeluk te zien was hoe een cyberaanval op een Amerikaans IP-adres werd uitgevoerd. Op 17 juli verscheen er op de Chinese staatszender CCTV7 een documentaire genaamd "Militaire Technologie: Internet Storm komt eraan". Het programma gaat over de risico's van cyberoorlog en toont daarbij ook beelden van een programma dat verschillende Falun Gong websites kan aanvallen. Vervolgens wordt een aanval tegen IP-adres 138.26.72.17 uitgevoerd, dat van een Amerikaanse universiteit is.

De uitzending werd opgemerkt door Epoch Times, een internationale krant die vanuit de VS opereert en kritisch over de Chinese overheid is. De uitzending stond tot gisteren nog op de website van CCTV7, maar is inmiddels verwijderd. "Het verwijderen van het programma door de autoriteiten zal de controverse waarschijnlijk alleen maar versterken", zegt Mikko Hypponen van het Finse F-Secure. Op YouTube is de video nog wel te vinden.

Reacties (2)
26-08-2011, 09:50 door -ItsMe-
Tja, de betrouwbare overheid he... Het is natuurlijk helemaal niet raar dat ze dat doen. Ze hebben een afdeling daarvoor en die hebben ze niet om oorlog tegen zichzelf te voeren. Daar hebben ze namelijk een andere afdeling voor. Deze afdeling heeft Falung Gong pesten er toevallig als hobby bij. To sharpen their skils...
28-08-2011, 13:25 door spatieman
ik kon de video niet vinden, mijn chinees is niet niet zo goed namelijk..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.