image

Iraanse generaal prijst cyberdefensie

donderdag 8 september 2011, 11:56 door Redactie, 5 reacties

Volgens de Iraanse brigadegeneraal Ahmad-Reza Pourdastan heeft het land "grote mogelijkheden" ontwikkeld en boekt nog steeds vooruitgang als het gaat om elektronisch oorlogsvoering en 'cyberdefense'. Pourdastan waarschuwde andere landen die Iran willen aanvallen, op wat voor manier dan ook. "De Iraanse strijdmachten zijn in staat om zowel offensieven als defensieve cyberoperaties uit te voeren", zo liet Pourdastan begin juli nog weten.

De generaal merkte op dat het leger volledig is voorbereid om Iran tegen cyberaanvallen te beschermen. "We zijn niet bang dat andere landen cyberoorlog zullen toepassen, omdat we zelf ook met cyberspace bekend zijn."

Reacties (5)
08-09-2011, 12:24 door Anoniem
Het is een beetje flauw van me. Maar als Obama nu zegt dat ze militair reageren op een cyberaanval van Iran. En Iran zegt dat ze via cyberspace reageren op een militaire aanval van Obama. Dan is een militaire aanval dus een cyberaanval en een cyberaanval dus een militaire aanval. En zijn ze dus logisch gezien precies hetzelfde en kan iedereen weer rustig slapen in een nieuw machtsevenwicht.

Dan lappen we daarna Diginotar weer op en is het net of er niets gebeurt is (behalve dat DigiD even onbereikbaar was, maar dat gebeurt wel meer op internet).
08-09-2011, 12:36 door Preddie
Het is nu natuurlijk gewoon wachten tot Iran de oren gewassen wordt door Israël
08-09-2011, 13:19 door Anoniem
Dat wordt dus een uitdaging. De tanden knarsen, de handen jeuken, de kanonnen staan op scherp.
Wat vindt onze regering hier allemaal van? Kunnen we rustig gaan slapen? Zonder tot de ontdekking komen dat onze bankrekeningen leeg zijn.... We hebben nu niets aan het noodpakket van Nederland Veilig.
08-09-2011, 15:07 door svenvandewege
Laat ze in Iran maar lekker spierballen tonen. Misschien wordt het dan tijd voor stuxnet part 2. Ohwnee sh*t, Iran is zo goed in cyberspace dat we daar niets meer aan hebben. :P
08-09-2011, 21:03 door N4ppy
Hij zeker ook goed in het verkopen van tweede hands centrifuges met lichte gebruikssporen.

"Niks [boem] aan [BOEM] de hand [BOEM] mensen!"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.