image

Twitter koopt Android-beveiliger Whisper Systems

dinsdag 29 november 2011, 09:19 door Redactie, 1 reacties

Twitter heeft Android-beveiliger Whisper Systems overgenomen, het bedrijf dat mede door beveiligingsonderzoeker Moxie Marlinspike werd opgericht. Whisper Systems ontwikkelde verschillende security apps voor Google Android, alsmede WhisperCore. Een beveiligde versie van het Android OS, dat volledige versleuteling van de telefoon en een uitgebreide firewall biedt. Daarmee is het mogelijk om te voorkomen dat apps "naar huis bellen".

"We begonnen Whisper Systems met het doel om de veiligheid en privacy voor mobiele apparaten te verbeteren", laat het ontwikkelteam weten. Volgens de ontwikkelaars was het niet alleen een kans om oplossingen te ontwikkelen die nooit in een pc-omgeving werkten, maar zijn vanwege de aard van mobiele apparaten de belangen ook veel groter. "En we waren niet blij met hoe sommige dingen eruitzagen."

Ontwikkeling
Wat Whisper Systems precies bij Twitter gaat doen is nog niet bekend. In een verklaring laat het bedrijf weten dat het de technologie en expertise aan de producten en diensten van Twitter gaat toevoegen. De overname betekent dat de RedPhone dienst, waarmee versleuteld gebeld kan worden, tijdelijk offline wordt gehaald. Ook FlashBack, de app waarmee Android-gebruikers hun software versleuteld kunnen back-uppen, zal tijdelijk verdwijnen. Gebruikers krijgen een maand de tijd om hun back-ups te downloaden voordat de service offline gaat.

Tools
Onderzoeker Marlinspike lanceerde in 2009 verschillende tools voor het onderscheppen van SSL-verkeer. Ook ontwikkelde hij GoogleSharing, een Firefox-plugin waarmee gebruikers anoniem Google-diensten kunnen gebruiken.

Na de oprichting van WhisperSystems kwam hij met een alternatief voor Certificate Authorities genaamd Convergence. De ontwikkeling van dit initiatief staat geheel los van WhisperSystems, aldus Marlinspike op Twitter.

Reacties (1)
29-11-2011, 11:26 door Anoniem
Ook FlashBack, de app waarmee Android-gebruikers hun software versleuteld kunnen back-uppen, zal tijdelijk verdwijnen. Gebruikers krijgen een maand de tijd om hun back-ups te downloaden voordat de service offline gaat.

Je gegevens lekker veilig backuppen in de cloud........
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.