image

Microsoft waarschuwt weer voor Java-lekken

dinsdag 29 november 2011, 09:38 door Redactie, 3 reacties

Microsoft waarschuwt Windows-gebruikers om hun Java-versie up-to-date te houden, anders lopen ze grote kans om besmet met malware te raken. "Aanvallers richten zich steeds agressiever op Java-lekken omdat het zo wijdverspreid is", zegt Microsoft's Tim Rains. In de eerste helft van dit jaar was Java het favoriete doelwit van aanvallers.

Tussen het derde kwartaal van 2010 en het tweede kwartaal van 2011, waren Java-exploits verantwoordelijk voor bijna de helft van alle exploits op het internet. Tijdens deze periode stopte Microsoft via de eigen virusscanners gemiddeld 6,9 miljoen Java-exploits per kwartaal, wat neerkomt op 27,5 miljoen exploits op jaarbasis.

Updates
"Veel van de aangevallen Java-lekken zijn meerdere jaren oud en er zijn al jaren beveiligingsupdates voor beschikbaar", laat Rains weten. Volgens hem laat dit zien dat aanvallers een exploit blijven gebruiken zolang het een positieve 'return on investment' oplevert. "Java-lekken worden al maanden op een relatief grote schaal aangevallen. Het is belangrijk dat gebruikers alleen hun software up-to-date houden en niet alleen Windows." In mei luidde Microsoft ook al de noodklok over Java.

Reacties (3)
29-11-2011, 10:03 door linuxpro
Java is net zoals Flash al jaren een bron van heel veel ellende en updates installeren wordt door veel gebruikers alleen maar als lastig ervaren. Van de week weer meegemaakt, een notebook uit maart 2010 met Vista er op en sinds de koop nog nooit geupdate. Reactie van de gebruiker: hij doet het nu toch ook dus waarom zou ik updates installeren.
29-11-2011, 16:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-11-2011, 11:27 door Mysterio
Door Krakatau:
Door linuxpro: Java is net zoals Flash al jaren een bron van heel veel ellende en updates installeren wordt door veel gebruikers alleen maar als lastig ervaren. Van de week weer meegemaakt, een notebook uit maart 2010 met Vista er op en sinds de koop nog nooit geupdate. Reactie van de gebruiker: hij doet het nu toch ook dus waarom zou ik updates installeren.
Tja... Dat is vragen om problemen en heeft op zich niets met de Java plugin/Java (of Flash of Silverlight/.NET) te maken. Updates voor software die op een systeem staat zullen moeten worden geïnstalleerd om problemen te voorkomen.
Bekijk het eens vanuit het oogpunt van de gebruiker... Waarom zou je iets aanpassen wanneer het goed werkt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.