image

"Vingerader-biometrie onmogelijk te vervalsen"

woensdag 8 februari 2012, 11:22 door Redactie, 15 reacties

Vingerafdrukken mogen dan te vervalsen zijn, dat geldt niet voor de aderen in de vinger. Gisteren werd bekend dat de grootste Turkse bank klanten voortaan via hun vinger geld laat opnemen, in plaats van een pinpas. "Ik wil benadrukken dat het hier niet om een vingerafdruk-scanner gaat. "De technologie scant het aderpatroon in de vinger, wat het bijzonder veilig maakt," zegt Hitachi woordvoerster Daniela Karthaus tegenover Security.nl.

Vingerader-authenticatiesystemen kijken naar de vingerader als het belangrijkste biometrische kenmerk. "De vingerader is onmogelijk te vervangen, omdat de ader binnen het lichaam ligt", stelt Hitachi. De fabrikant merkt op dat met sommige bestaande biometrische systemen het mogelijk is om gegevens van de gebruiker te verkrijgen zonder dat die dit door heeft. Het gaat dan onder andere om vingerafdrukken, gezichtsherkenning en iris-scans.

"Het is onmogelijk om zonder goedkeuring van het individu de vingerader te verkrijgen, wat vanuit een sociaal standpunt betekent dat vingeraderherkenning veilig voor het individu is." Tijdens de scan schijnt licht door de vinger, die detectie van het aderpatroon mogelijk maakt. Dit patroon wordt via een speciaal algoritme tot digitale data omgezet, wat vervolgens in een database kan worden bewaard.

Reacties (15)
08-02-2012, 11:27 door SLight
bij de MythBusters hadden ze ook een slot dat onmogelijk open te krijgen was volgens de fabrikant doordat het naar pols, vochtigheid, geleidbaarheid van de huid, etc kijkt, maar zelfs met een printje van een vingerafdruk lukte het.

Waarom niet gewoon een vingerafdruk in combinatie met een pincode is nog wat veiliger. :)
08-02-2012, 11:31 door Anoniem
3D printer?
08-02-2012, 11:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-02-2012, 11:48 door Nimrod
@SLight ik ga er wel vanuit dat er nog steeds pincode nodig is voor dit soort ongein.

Overigens een vinger is wel moeilijker te kopiëren dan een pinpas lijkt me. Een goede vooruitgang dus. Alleen wel jammer dat je niet de pas van je moeder kan meenemen >.<
08-02-2012, 12:04 door RickDeckardt
@Nimrod er kunnen vast wel meerdere vingers aan een rekening gekoppeld worden... Die procedure zal dan de zwakke plek zijn. Maar of crimihenkie zn vingerscan achter wil laten bij de bank alvorens hij een rekening plundert...

Andere aanvalstaktiek zal het onderscheppen en aanpassen van de scannerdata zijn. Maar dan nog heb je de juiste scandata van de vinger nodig.

Misschien kan een 3d printer een vinger printen, zou wel eens wat testjes willen doen. Nog steeds is een goeie scan van de betreffende vinger nodig... Naarmate het gebruik van dit 'identificatiemiddel' meer en meer geaccepteerd en toegepast zal worden, is dat op een gegeven moment ook veel minder een probleem voor vervalsers/oplichters
08-02-2012, 12:58 door Anoniem
ik weet zeker dat er veel vingers gaan worden afgehakt... En mensen onder dwang zullen gaan moeten pinnen (in het voordeel van de dief, want die wordt "niet" gezien op de camera... de daadwerkelijke dader staat er namelijk voor met een pistool in zn rug..... De gemiddelde pinautomaat nu wordt ook al onder gespuugd/gekotst/gescheten.. ik zou niet weten waarom dat stopt als er een vingerafdrukscanner inkomt, die dan dus meteen onbruikbaar is.

Of ze nou aders of vingerafdruk scannen... de meeste dieven/criminelen interesseert dat geen hol en die komen daar pas achter met een niet werkende afgehakte vinger van het slachtoffer bij de pinautomaat...

ik voorzie een regelrechte flop met dit systeem..
08-02-2012, 13:33 door spatieman
die aflevering van mythbusters heb ik gezien, uberfail van een van de beste beveiligingssysteem die er op de markt was.
08-02-2012, 14:39 door Anoniem
Wel een goed argument om de privatisering in de ziekenhuizen terug te draaien. Je gaat je pincode toch niet afgeven als je pols gebroken is?
08-02-2012, 15:33 door Anoniem
Wie gaat er geld voor me ophalen als ik ziek ben???
08-02-2012, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem: ik weet zeker dat er veel vingers gaan worden afgehakt...

Als het goed is, werkt het niet bji een DODE vinger. Er loopt dan geen bloed meer door de ader (is er uitgelopen bij het afhakken!) en dan is de ader ook niet echt meer te zien.
08-02-2012, 16:41 door john west
"Vingerader-biometrie onmogelijk te vervalsen"

Zeg nooit onmogelijk,ik geloof dat alles is te kraken met voldoende tijd en kennis.

Wat de mens maakt en kan meestal vroeg of laat nagemaakt worden.
08-02-2012, 18:01 door Anoniem
@John West

Maakt de mens vingers dan?
08-02-2012, 18:38 door SLight
Door Nimrod: @SLight ik ga er wel vanuit dat er nog steeds pincode nodig is voor dit soort ongein.

Overigens een vinger is wel moeilijker te kopiëren dan een pinpas lijkt me. Een goede vooruitgang dus. Alleen wel jammer dat je niet de pas van je moeder kan meenemen >.<

De chip in Nederlandse passen is moeilijker te kopiëren dan een vingerafdruk...
Geen idee of ze de chip of een magneetstrip in Turkije gebruiken.
09-02-2012, 08:45 door Anoniem
Op zich is een gewone vingerafdruk, de ribbeltjes dus, in een kwartier te vervalsen. We hebben in NL een expert op dit gebied rondlopen.
Hoe dit zit met vingeraders ? Daar heb ik geen idee van, ik vind het knap van de scanner. Maar kan me maar zo indenken dat ook dit, met enigexperimenteer werk weer met een nepvinger en nepadertjes te bedriegen is.

Mee eens overigens dat de crimi's zullen overgaan tot gewelddadiger vormen en ik zal niet blij worden van die ontwikkeling.
06-06-2012, 15:19 door Anoniem
Bij de flappen tapper moet je dus eerst die berg stront van de scanner afhalen en dan je vinger......
Dat moet kunnen toch, je neemt een spuit fles water mee en wat ontsmettings-doekjes. ;-)
Ik vind het dus geen goed idee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.