image

Gratis Windows-tool wapent bedrijven tegen hackers

woensdag 16 mei 2012, 13:25 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft het voor bedrijven makkelijker gemaakt om zich via een gratis tool tegen hackers en malware te wapenen. Het gaat om een nieuwe versie van de Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), die zowel oude als nieuwe Windows-versies als populaire applicaties tegen misbruik beschermt. EMET gebruikt verschillende technieken om aanvallen tegen systemen te bemoeilijken en zou zelfs zero-day aanvallen kunnen stoppen. De toolkit zorgt er daarnaast voor dat oudere Windows-versies en applicaties toch over modernere beveiligingsmaatregelen kunnen beschikken.

Uit recent onderzoek van Microsoft blijkt dat EMET de meeste exploits weet te stoppen. Microsoft testte 184 exploits tegen Windows XP met Service Pack 3, Windows XP met SP3 en EMET en Windows 7 RTM. Van de 184 exploits werkten er 181 op Windows XP met SP3. Is EMET geïnstalleerd en voor de betreffende applicaties ingesteld, dan werken er nog slechts 21 exploits. De eerste versie van Windows 7 was voor 10 exploits kwetsbaar.

Bedrijven
In EMET 3.0 is vooral rekening met bedrijven gehouden. Daardoor is het nu voor ondernemingen eenvoudiger om de gratis tool te configureren en uit te rollen. Verder is er een nieuwe EMET Notifier feature toegevoegd, voor het maken van rapportages. De tool beschikt over drie standaard configuraties. Een versie om alle versies van Internet Explorer te beschermen, een versie voor het beschermen van alle IE-versies, Office-versies en Adobe Acrobat en Reader. De derde configuratie beschermt de meeste gebruikte consumenten en zakelijke applicaties, waaronder IE en Office.

Daarnaast is de tool ook op de Windows 8 Consumer Preview getest en die blijkt daar feilloos op te werken. "We raden je aan om EMET op alle Windows-versies te gebruiken", aldus Microsoft's Suha Can.

Reacties (2)
16-05-2012, 13:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-05-2012, 16:52 door jefdom
toch wel mooi van bigi
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.