image

McAfee voorspelt zwaar jaar voor Anonymous

vrijdag 28 december 2012, 09:58 door Redactie, 3 reacties

2013 wordt een zwaar jaar voor anonieme internetbeweging Anonymous, zo voorspelt het Amerikaanse anti-virusbedrijf McAfee. "Vanwege de vele ongecoördineerde en onduidelijke operaties en valse claims, zal de hacktivistische beweging Anonymous in 2013 gas moeten terugnemen", aldus de virusbestrijder. Volgens McAfee heeft de technische verfijning van Anonymous stilgestaan.

Daarnaast worden de tactieken beter door potentiële slachtoffers begrepen. "En daardoor zal het succes van de groep afnemen", zo voorspelt het anti-virusbedrijf. Hacktivistische aanvallen zullen in 2013 niet verdwijnen, maar er wordt wel een daling in aantal en complexiteit verwacht.

Reacties (3)
28-12-2012, 10:12 door Anoniem
Wat McAfee doet is heel dom. Zit zal ze juist uitdagen tot meer beweging op het internet. ( Wat ik trouwens niet erg vind )
28-12-2012, 11:07 door Anoniem
Door Anoniem: Wat McAfee doet is heel dom. Zit zal ze juist uitdagen tot meer beweging op het internet. ( Wat ik trouwens niet erg vind )
Wat uiteraard McAfee helemaal niet verkeerd uitkomt, betekend namelijk dat ze hun crippleware bij meer potentiele klanten kunnen binnenrollen ;)
29-12-2012, 11:42 door Santurechia
Anonymous is al tijden niet meer wat het was. Door de insteek van de groep is het ook nagenoeg onmogelijk dat ze met dezelfde mate van daadkracht, reputatie en co-ordinatie blijven opereren. Anonymous is min of meer een schild voor een paar mensen met skills, de rest zijn allemaal 'hacktivisme katvangers'. Wat dat betreft denk ik dat hoe eerder mensen massaal dit project in de steek laten, hoe eerder er daar uit iets daadwerkelijk betekenisvols opgebouwd kan worden. Weet iemand nog van project Mayhem? "We are Anonymous, we do not care, so we forgot." Anonymous is in mijn ogen een soort van politiek gelijke van Al Gore geworden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.