image

'Britse amateur beste cyberverdediger ter wereld'

vrijdag 28 december 2012, 09:46 door Redactie, 0 reacties

Een 26-jarige Brit is uitgeroepen tot de beste civiele cyberverdediger ter wereld nadat hij als beste burger eindigde bij een wedstrijd van het Amerikaanse leger. Chris Doman moest tijdens de 2012 Digital Forensics Challenge alleen een professioneel team van het Amerikaanse defensiebedrijf Northrop Grumman voor zich dulden. Een team van het Amerikaanse leger zelf eindigde als elfde.

Volgens de Daily Mail wordt de challenge als één van de moeilijkste wedstrijden ter wereld beschouwd. Tijdens verschillende oefeningen moeten de deelnemers allerlei gegevens analyseren om een cybercrime op te lossen. Het gaat dan om zaken als bestandssignatures, metadata, communicatie recovery en parsing, informatie in bestanden verbergen (steganografie), bestandsheaders, wachtwoorden en encryptie.

Ondanks zijn succes in de wedstrijd werkt Doman niet in de digitale beveiligingsindustrie of houdt hij zich professioneel met forensiscs bezig. Vanwege zijn tweede plek is hij wel begonnen met het zoeken naar een security-baan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.