image

'Hoe je weet dat je smartphone is gehackt'

zondag 30 december 2012, 13:42 door Redactie, 1 reacties

Mobiele malware voor met name het Android-besturingssysteem kende een grote groei in 2012, maar hoe weet je nu dat je smartphone of tablet besmet is geraakt door een kwaadaardige applicatie? Beveiligingsbedrijf Lookout heeft een lijstje van vijf punten gemaakt waarmee smartphone-eigenaren kunnen controleren of hun toestel geïnfecteerd is. Een eerste aanwijzing is het snel leeglopen van de accu.

Doordat kwaadaardige apps continu in de achtergrond draaien, zal het toestel veel eerder leeg raken dan normaal. Een tweede herkenningspunt is het versturen en ontvangen van vreemde sms-berichten. Een andere aanwijzing zijn vreemde of onbekende kosten op de telefoonrekening.

Ook internationale telefoongesprekken kunnen een aanwijzing van een besmet toestel zijn. Als laatste punt waarschuwt Lookout voor telefoons 'die gek doen', bijvoorbeeld apps die niet goed openen of werken, of uit zichzelf worden geopend.

Om mobiele malware te voorkomen wordt geadviseerd de software op het toestel up-to-date te houden en voorzichtig te zijn met App Stores van derden. "Het is altijd beter om bij bekende merken langs te gaan, en blijf bij de Google Play Store, Apple App Store en de Amazon.com app store", aldus het beveiligingsbedrijf.

Reacties (1)
10-02-2014, 07:28 door Anoniem
Ik zie bij het ontvangen en versturen van smsjes steeds een vermelding van ontvangen of verzonden, met daarbij de dag, een @ teken en het tijdstip. Het ziet er als volgt uit: verzonden do@ 7:03

En vraag me af of mijn berichten worden doorgestuurd naar het internet. Hoe kan ik erachter komen of het juist is wat ik denk en wie hier achter zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.