image

Japanse makers Android-malware niet vervolgd

zondag 30 december 2012, 13:30 door Redactie, 0 reacties

De vijf Japanners die in oktober werden gearresteerd wegens het infecteren van zeker 90.000 Android-smartphones worden niet vervolgd omdat ze hun slachtoffers van te voren waarschuwden. De malware zat verstopt in video-apps voor Android smartphones, die op Google Play, de officiële Android marktplaats, werden aangeboden.

Eenmaal geïnstalleerd verstuurde de malware persoonlijke informatie van de telefoon naar de server van de makers. Het ging onder andere om telefoonnummers en e-mailadressen uit het adresboek van de slachtoffers.

Op de server trof de Japanse politie 10 miljoen stuks persoonlijke informatie aan, maar vond geen aanwijzingen dat de informatie al misbruikt zou zijn. De kwaadaardige Android-apps zijn in totaal 270.000 keer gedownload. Op het schrijven van malware staat in Japan een maximale gevangenisstraf van drie jaar.

Melding
De openbare aanklager heeft echter besloten de vijf niet te vervolgen, omdat slachtoffers wisten dat hun gegevens werden verstuurd. Voor het downloaden van de app verscheen een melding dat de contactgegevens uit het adresboek werden gedownload.

Daarnaast was er geen bewijs dat de vijf zich ervan bewust waren dat ze fout bezig waren door op deze manier gegevens te verkrijgen, zo meldt de Daily Yomiuri. De aangehouden Japanners zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.