image

Microsoft-fix vertraagt opstarten Internet Explorer

woensdag 2 januari 2013, 10:04 door Redactie, 4 reacties

De Fix it-oplossing die Microsoft heeft uitgebracht voor een ernstig beveiligingslek in Internet Explorer 6, 7 en 8 zorgt er voor dat de browser trager opstart. Microsoft publiceerde op 1 januari een tijdelijke oplossing voor een zero-day kwetsbaarheid in de eigen browser die actief door aanvallers wordt gebruikt om computers over te nemen. In afwachting van een beveiligingsupdate kwam Microsoft met de Fix it-oplossing.

In een aanvullende uitleg stelt Microsoft dat deze tijdelijke 'workaround' geen gevolgen voor de installatie van de uiteindelijk beveiligingsupdate heeft. Via de Fix it-oplossing wordt er elke keer dat Internet Explorer start een aanpassing aan mshtml.dll gemaakt.

Opstarten
Dit voorkomt dat aanvallers via een exploit kwaadaardige code op de computer kunnen uitvoeren. Gebruikers moeten echter niet vergeten de workaround te verwijderen als de update uitkomt. Wanneer dat is, is nog altijd onduidelijk. Op 8 januari komt Microsoft met de eerste patchcyclus van 2013.

"Het toepassen van deze oplossing heeft een klein effect op de opstarttijd van Internet Explorer. Als je de uiteindelijke beveiligingsupdate toepast, moet je de oplossing verwijderen aangezien die niet langer nodig is", aldus Microsoft's Cristian Craioveanu.

Reacties (4)
02-01-2013, 12:43 door Anoniem
Hoeveel trager is dat dan? Lijkt me redelijk essentieel om te weten.
02-01-2013, 16:50 door vimes
Door Anoniem: Hoeveel trager is dat dan? Lijkt me redelijk essentieel om te weten.
Ik heb het zelf niet gemerkt dus het zal wel meevallen (XP)
03-01-2013, 11:51 door Anoniem
Mijn fix werkt beter en sneller. Installeer Linux of een BSDtje.
06-01-2013, 21:00 door GeminiAlpha
gaat over: http://support.microsoft.com/kb/2794220#FixItForMe
Bij 'n 32bit Windows XP met IE8 en MS Security Essentials is na het patchen MSSE uitgeschakeld en NIET meer in te schakelen.
Middel erger dan de kwaal?
Heb de patch maar weer ongedaan gemaakt... pfff
Daarna was MSSE weer in te schakelen... pfff
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.