image

Hackers onthullen jailbreak voor iOS 6.0 en 6.1 *Update*

dinsdag 5 februari 2013, 09:52 door Redactie, 1 reacties

Eigenaren van een iPad of iPhone met iOS 6.0 of 6.1 kunnen dankzij een groep hackers genaamd 'evad3rs' hun toestel jailbreaken. Door middel van jailbreaking is het mogelijk om volledige controle over het toestel te krijgen en software te installeren die bijvoorbeeld niet door Apple is goedgekeurd. Apple staat dit standaard niet toe en het is dan ook aan hackers om een manier te vinden die dit mogelijk maakt.

Vorige Jailbreak-tools maakten gebruik van een beveiligingslek in de software. Hoe de evasi0n jailbreak van evad3rs precies werkt is niet bekendgemaakt, maar dat maakt de vraag naar de tool er niet minder om.

In de eerste tien minuten werd de tool door meer dan 270.000 gebruikers gedownload, wat voor 1TB aan verkeer zorgde, waardoor de website tijdelijk onbereikbaar was. Inmiddels is die weer toegankelijk.

Update
Beveiligingsbedrijf AccuvantLabs analyseerde de Jailbreak-tool en concludeert dat de hackers een zeer interessante oplossing hebben gevonden. Evasi0n weet namelijk de rechten te verhogen en volledige toegang tot de systeempartitie te krijgen, zonder het geheugen te corrumperen.

Volgens Mikko Hypponen van het Finse F-Secure heeft de nieuwe iOS jailbreak dan ook geen grote beveiligingsgevolgen, aangezien die niet via een drive-by exploit plaatsvindt, zoals bij Jailbreakme het geval was.

Toch vormt de jailbreak een potentieel risico, ook voor gebruikers die niet van plan zijn hun toestel te jailbreaken. In het geval de computer van een iPhone- of iPadbezitter al met malware besmet is, zou die het toestel kunnen jailbreaken zodra de gebruiker die op de computer via USB aansluit, merkt Hypponen op.

Reacties (1)
05-02-2013, 12:59 door Anoniem
Ik heb zojuist een tutorial over het gebruik van Evasi0n gemaakt [url=http://digitalplace.nl/tutorials/exploits/1245/jailbreak-ios-60-en-61]die is hier[/url] te vinden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.