image

Amerikaans Ministerie van Energie gehackt

dinsdag 5 februari 2013, 10:23 door Redactie, 3 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd om toegang tot het netwerk van het Amerikaanse Ministerie van Energie te krijgen, maar er zouden geen geheime gegevens zijn buitgemaakt. Alleen persoonlijke informatie van werknemers en aannemers werd door de aanvallers buitgemaakt. Het zou om de persoonlijk identificeerbare informatie van honderden ambtenaren gaan.

Tijdens de aanval werden in totaal 14 servers en 20 workstations gehackt. Hoe de aanval precies kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt. Functionarissen hebben laten weten dat het ministerie de 'beveiligingsgaten' die door de aanval in het netwerk werden blootgelegd zal verhelpen.

Daarnaast wordt er ook gewerkt om toekomstige aanvallen te voorkomen door middel van uitgebreidere netwerkmonitoring en 'gespecialiseerde cyberverdedigingstools'. Volgens Ed McCallum, die tien jaar bij het ministerie werkte, zou de beveiliging al decennia te wensen overlaten.

Beveiliging
"Het is een doorlopend verhaal over nalatigheid", laat McCallum de Washington Free Beacon weten. Verder stelt de security-consultant dat het ministerie al geruime tijd het doelwit van China is, maar dat nu ook de Iraniërs de geheimen proberen te stelen. De nu gestolen persoonsgegevens zouden daarbij kunnen helpen.

Werknemers zijn per brief ingelicht om alle bestanden en e-mails met gevoelige informatie, waaronder gegevens op harde schijven en gedeelde netwerkschijven, te versleutelen.

Reacties (3)
05-02-2013, 11:44 door Security Scene Team
Door Redactie:
Daarnaast wordt er ook gewerkt om toekomstige aanvallen te voorkomen door middel van uitgebreidere netwerkmonitoring en 'gespecialiseerde cyberverdedigingstools'.

Dat wekt veel vertrouwen zeg!
05-02-2013, 14:34 door Anoniem
Ging daarom het licht uit tijdens de Super Bowl?
05-02-2013, 16:40 door Anoniem
14 servers en 20 workstations, maar geen gevoelige informatie gelekt ? Werkt daar soms niemand ? Kan me niet voorstellen dat er niet vertrouwelijke documenten in temp en/of profiel-dirs op stonden; klinkt typisch als doofpot downplay !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.