image

Minecraft-malware infecteert Windows en Mac

zondag 3 maart 2013, 17:27 door Redactie, 3 reacties

Een nieuw Trojaans paard dat zich voordoet als een aanvulling op het populaire spel Minecraft, blijkt in werkelijkheid zowel Windows- als Mac-computers te infecteren. De malware verspreidt zich via een Java-applet genaamd “Minecraft Hack Kit.jar." Eenmaal actief probeert het Minecraft-wachtwoorden te stelen. Hiervoor downloadt het drie bestanden van Dropbox.

De gedownloade bestanden worden onzichtbaar voor de gebruiker gemaakt en in de achtergrond uitgevoerd. Gevonden Minecraft-wachtwoorden worden per e-mail naar het Hotmail-adres van de aanvaller gestuurd.

Volgens Mac-beveiligingsbedrijf Intego gaat het nu nog alleen om Minecraft-wachtwoorden, maar is de malware in staat zichzelf te updaten en kan het in de toekomst mogelijk aanvullende taken uitvoeren of andere gegevens stelen.

Reacties (3)
03-03-2013, 23:10 door Anoniem
Dit is het werk van een script kiddie... Dit soort keyloggers/trojaans komen veel voor bij favoriete online game zoals Runescape, World of Warcraft en Minecraft... Niet echt bijzonder hoor...
04-03-2013, 08:47 door Anoniem
Hmm... nou lijkt het downloaden van bestanden van dropbox en het opsturen naar een hotmail account me niet de meest 'bulletproof' oplossing. Beide zijn redelijk makkelijk door de eigenaar te blokkeren en beiden leveren ongetwijfeld logfiles op aan opsporende instanties...
09-08-2013, 15:22 door Anoniem
waarom maken ze eigenlijk die dingen dat snap ik niet echt stom
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.