image

Japanse politie wil dat ISPs Tor blokkeren

vrijdag 19 april 2013, 13:40 door Redactie, 8 reacties

De Japanse politie heeft internetproviders opgeroepen om het anonimiseringsnetwerk Tor te blokkeren als blijkt dat het voor strafbare zaken wordt gebruikt. Tor is een netwerk waarmee internetgebruikers anoniem kunnen internetten. Het wordt onder andere door activisten, journalisten en internetgebruikers in landen met repressieve regimes gebruikt. Ook criminelen kunnen Tor gebruiken.

Onlangs werden in Japan nog verschillende dreigementen geuit waarbij geïnfecteerde computers in combinatie met Tor werden gebruikt, zo meldt de Japanse krant Mainichi. Tijdens een expertpanel van de Japanse politie werd dan ook naar mogelijkheden gekeken om misdrijven die via Tor worden gepleegd te bestrijden.

IP-adres
Aan de hand van de aanbevelingen van de experts heeft de Japanse politie internetproviders opgeroepen om vrijwillig mee te werken met het blokkeren van Tor in het geval dat nodig is.

Het gaat dan voornamelijk om IP-adressen van Tor exit-nodes, de laatste schakel in de keten van het Tor-netwerk, geen toegang tot websites te geven of op andere manieren te laten communiceren.

Reacties (8)
19-04-2013, 13:46 door lucb1e
Tor blokkeren is nog heel iets anders als Tor exit nodes blokkeren, al is beide natuurlijk erg slecht voor het netwerk. Toch deed Tor gisteren volgensmij nog een oproep om meer tussenliggende nodes op te zetten; aan exit nodes lijkt op dit moment geen grote behoefte te zijn. Dat praat het niet goed, maar mensen in Japan kunnen nog altijd Tor gebruiken en als relay werken. Daarnaast werkt Tor altijd nog gewoon als darknet waarover men kan communiceren met andere nodes, zelfs als alle exit nodes verbannen zouden zijn (of er te weinig zijn om echt gebruik van te maken). Misschien de titel aanpassen naar "Japanse politie wil dat ISPs Tor exit nodes blokkeren"?
19-04-2013, 15:35 door Anoniem
Voor een leek is dat gibberish... Tor is Tor is Tor ... toch?
Ik denk dat een kleine uitleg over wat al die verschillende termen bij TOR zijn, nodig is...
19-04-2013, 16:17 door Anoniem
Criminelen gebruiken ook het openbaar vervoer en vaak hebben ze ook nog mobieltjes.
En mogelijk luisteren ze zelfs naar Justin Bieber...
19-04-2013, 22:35 door Anoniem
Exit nodes blokkeren door websites? Dan gebruikt een crimineel toch gewoon TOR met op het eind van de keten nog een extra niet-Japanse proxydienst? Dit houdt geen crimineel tegen.
20-04-2013, 00:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-04-2013, 08:59 door AcidBurn
Door Windmolentje:
Door Anoniem: Criminelen gebruiken ook het openbaar vervoer en vaak hebben ze ook nog mobieltjes.
En mogelijk luisteren ze zelfs naar Justin Bieber...
Had dat maar niet gezegd. Straks wordt dat ook nog verboden..
Criminelen eten ook. Laten we gewoon alles verbieden/afsluiten. Uitroken noemen ze dat.
20-04-2013, 19:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-04-2013, 12:09 door schele
Het is ook zo zinloos: ieder IP dat een exit node is gaan blokkeren? Nog los van het feit dat iedereen in wezen een exit node kan zijn, wordt die betreffende persoon dan afgesloten van het internet?

Btw: Justin Bieber blokkade is altijd proberen waard natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.