image

Ubuntu stopt ondersteuning 11.10, 10.04.4 en 8.04

donderdag 9 mei 2013, 15:31 door Redactie, 16 reacties

Gebruikers van Oneiric Ocelot, Lucid Lynx en Hardy Heron, ook bekend als Ubuntu 11.10, 10.04.4 en 8.04.4, wordt dringend aangeraden naar een nieuwere versie van de Linux-distributie over te stappen, aangezien er geen beveiligingsupdates voor de drie besturingssystemen meer verschijnen. Vandaag eindigt namelijk de officiële ondersteuning.

De drie distributies verschenen in 2010, 2011 en 2012. Wie Ubuntu 11.10 en 10.04 LTS gebruikt kan direct naar Ubuntu 12.04 LTS alias 'Precise Pangolin' upgraden. De ondersteuning van deze versie eindigt in april 2017.

Aandeel
Het is onbekend hoe groot het aandeel van Ubuntu op de desktopmarkt is. In april hadden alle Linux-distributies volgens Net Applications een aandeel van 1,21%. StatCounter houdt het op 1,1%

In Nederland is het aantal Linux-gebruikers op de desktop zo klein dat het niet eens apart vermeld wordt.

Reacties (16)
09-05-2013, 16:12 door Markcortbass
Nadat Windows XP traag werd en ontelbaar veel foutmeldingen gaf ging ik op zoek naar een alternatief. Mac OSX was geen optie omdat deze niet op een PC geinstalleerd kan/mag worden. Ubuntu 10.04 LTS was de allereerste Linux Distro waar ik kennis mee maakte. Als je de verschillen bekijkt tussen Ubuntu 10.04 en 13.04, hebben ze hele grote sprongen gemaakt in professionaliteit en gebruikersvriendelijkheid.
Ubuntu FTW!
09-05-2013, 16:20 door Martijn2
Ik heb Ubuntu al jaren niet gebruikt, maar wat ik altijd zo jammer vond, was dat de ondersteuning van fabrikanten altijd zo slecht is geweest. Dan heb ik het voornamelijk over drivers, slechte ondersteuning van AMD/ATI/Nvidia etc etc. Dit is iets waar "Linux" verder weinig aan kan doen, het moet van de fabrikant komen, maar dat heeft mij in het verleden toch wat problemen gegeven.

Btw, 13.04 heeft ondersteuning tot Januari 2014? Is dat niet een beetje kort?
09-05-2013, 17:06 door rob
Door Martijn2: Ik heb Ubuntu al jaren niet gebruikt, maar wat ik altijd zo jammer vond, was dat de ondersteuning van fabrikanten altijd zo slecht is geweest. Dan heb ik het voornamelijk over drivers, slechte ondersteuning van AMD/ATI/Nvidia etc etc. Dit is iets waar "Linux" verder weinig aan kan doen, het moet van de fabrikant komen, maar dat heeft mij in het verleden toch wat problemen gegeven.

Tegenwoordig is dat beter. Stel je hebt een nvidia kaart, dan wordt die standaard vaak wel ondersteund met een open source driver. Om meer uit je grafische kaart te krijgen kun je de officiele nvidia driver installeren. Afhankelijk van je linux distributie is dit niet zo moeilijk - vaak is die driver nog standaard installeerbaar via de package manager. Zo ook bij Ubuntu. Je moet in geval van Ubuntu daarvoor wel onofficiele repositories enablen. Kwestie van wat vinkjes zetten.

Btw, 13.04 heeft ondersteuning tot Januari 2014? Is dat niet een beetje kort?

Met Ubuntu heb je reguliere en LTS (Long Term Support) Releases. 13.04 is een normale release en daarom maar beperkt ondersteund. Wil je een stabiel systeem (in de zin van een functioneel statisch systeem die wel langer supported wordt, maar niet per se het nieuwste van het nieuwste biedt), dan kies je een Long Term Support release. In het plaatje van bovenstaand artikel staat bij de versie aangegeven indien het een LTS versie is.
09-05-2013, 18:22 door Anoniem
Dat is waarom ik nog nooit op Linux ben overgestapt; hoe zit dat met drivers,wordt de hardware ondersteund,hoe zit dat met software/programma's (kan ik gebruik maken van outlook,skype,gmail.facebook) etc. En wat voor browser en wat voor security software is er voor Linux verkrijgbaar? En is er ondersteuning,zeg maar een klantenservice voor gebruikers bij problemen.En heeft Linux ook een variant op windows update? En waar kan ik linux verkrijgen?
09-05-2013, 18:53 door Anoniem
Ik zet zeer regelmatig oudere PC's over naar Ubuntu. Vooral oudere mensen die zich zorgen maken over hun veiligheid. Dat gaat vrijwel zonder problemen. Men moppert in het begin over het niet kunnen vinden van bepaalde functies, maar na een paar weken is men gewend.

In mijn eigen huis met 3 tieners heb ik sinds de omschakeling naar Ubuntu geen schoonmaakacties meer uit hoeven voeren. En zelden meer storingen. Het enige probleem is toegang tot Magister (leerlingen pakket waar veel scholen mee werken). En verder zitten ze vooral veel op Internet te spelen. En hun ouwe heer heeft er geen omkijken naar.

Ik ben heel content met Ubuntu, Kubuntu, Lubuntu, en ook met Mint!
09-05-2013, 20:41 door Ramon.C
Door Anoniem: Dat is waarom ik nog nooit op Linux ben overgestapt; hoe zit dat met drivers,wordt de hardware ondersteund,hoe zit dat met software/programma's (kan ik gebruik maken van outlook,skype,gmail.facebook) etc. En wat voor browser en wat voor security software is er voor Linux verkrijgbaar? En is er ondersteuning,zeg maar een klantenservice voor gebruikers bij problemen.En heeft Linux ook een variant op windows update? En waar kan ik linux verkrijgen?

https://www.security.nl/artikel/44845/1/welke_linux_en_welke_SW_daarbij%3F.html
09-05-2013, 20:55 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is waarom ik nog nooit op Linux ben overgestapt;
Huiswerk doen, dan ben je er zo. :-)

hoe zit dat met drivers,wordt de hardware ondersteund,
Hardware is een beetje een zoekplaatje, en verschilt zelfs een beetje per distributie. De meeste "basis"hardware wordt wel ondersteund, als in cpus, moederborden, netwerkkaarten, dat soort dingen. Met wifi wordt het al een beetje lastiger, en met obscuurdere dingen moet je echt van te voren even goed kijken of het gaat werken.

Deels is dat omdat fabrikanten gewoon te bescheten zijn om drivers bij te leveren behalve voor windows, of zelfs maar specificaties vrij te geven zodat anderen die drivers kunnen schrijven (dat gebeurt nog steeds het meeste). Deels is dat omdat de hardware tot op het bot uitgekleed is en waar het meeste werk dan dus door de driver gedaan moet worden, die vervolgens nauwlijks meer "driver" is, maar bijkans het halve apparaat. Beruchte voorbeelden zijn "winprinters" en "winmodems", en nu meest recent bepaalde types WD solid state drives.

Qua printers: Ikzelf zorg dat mijn printers "PostScript" snappen, dan werken ze altijd.

3D graphics met snelle drivers is ook zo'n langlopend ellendeverhaal. Dat wil niet zeggen dat je grafische kaart onbruikbaar is: 2D gaat eigenlijk altijd prima, ook al is de driver niet de meest efficiente. Geintjes als transparante ramen en andere leuke effecten zullen dan verstek moeten gaan, en 3D-versnelde spelletjes enzo werken dan ook niet. Heb je dat nodig, dan moet je even goed graven en zeker zijn van je zaak. Maar voor een beetje browsen en andere simpele taken is het geen probleem, echt niet.

En de info is vrijwel altijd te vinden, al is het vaak ergens anders dan bij de fabrikant van het apparaat.

hoe zit dat met software/programma's (kan ik gebruik maken van outlook,skype,gmail.facebook) etc.
Net als dat macprogrammas niet onder windows werken, werken windows programmas niet zondermeer onder linux (al zijn er wel truuks...) dus stel je eigenlijk de verkeerde vraag.

Outlook is er niet voor linux (en het is waardeloos als email client, er is zoveel beters) maar er zijn genoeg andere programmas die prima met IMAP-mailservers samenwerken en allerhande leuke features hebben. Probeer er een paar, maak een keuze, gebruik dat.

En ja, je kan later nog wisselen. Er zijn een paar standaardformaten voor emailarchieven en emailprogrammas kunnen dus elkaars archieven lezen (maar niet altijd tegelijk).

Er is een linuxversie van skype. skype is overigens ook nog steeds een "proprietary" en ongedocumenteerd protocol. Er zijn wel andere videochatoplossingen, alleen werken die niet met skype samen. Of liever, skype werkt niet met de rest van de wereld samen. Net als windows zo vaak het probleem is, maar door het grote marktaandeel zien de gebruikers dat niet zo. En toch is het makkelijker om linux met mac samen te laten werken dan linux met windows of mac met windows.

gmail is een website en facebook ook, en browsers zijn er wel, natuurlijk. Je kan dat soort vragen natuurlijk ook zelf in google tikken. Een klein beetje zelfredzaamheid hoort wel een beetje bij het wereldje, ook omdat ongeveer alle informatie gewoon online te vinden is.

Software haal je meestal via je linuxdistributie, want bij de websites van de programmas zelf haal je eigenlijk alleen de broncode (of de windowsversie). Jouw linuxinstallatie heeft dan meestal een programma om je door de beschikbare paketten te laten snuffelen. Er is echt veel beschikbaar.

En wat voor browser
Probeer eens firefox, of chromium, of opera, en zo zijn er nog wel een paar. Keuze genoeg.

en wat voor security software is er voor Linux verkrijgbaar?
De meeste virusscanners die voor linux verkrijgbaar zijn, scannen op virusen voor windows. Dit is bijvoorbeeld handig als je een mailserver of fileserver onder linux draait waar windowscomputers toegang toe hebben. Voor linux zelf... daar kom je met de standaard "best practices" al een heel eind. Bijvoorbeeld door voor je normale bezigheden een gewone gebruikersaccount te gebruiken, niet het beheersaccount. En verder, kijk rond.

Want linux is geen windows. Dus moet je een aantal gewoontes die handig waren onder windows laten varen. De alternatieven zijn anders, maar dat hoeft niet slechter te zijn. Vaak juist niet.

En is er ondersteuning,zeg maar een klantenservice voor gebruikers bij problemen.En heeft Linux ook een variant op windows update? En waar kan ik linux verkrijgen?
Je haalt niet "linux", je haalt "een linux distributie", die bestaat uit de kern ("linux") plus vanalles aan vrije software eromheen, waaronder een installer en een package manager en updater. Het is de uitgever van die distributie die ook updates verzorgt, inclusief "windows update"-type diensten. En dat niet alleen voor de kern, maar ook voor de applicaties die je via de distributie geinstalleerd hebt.

Sommige (nuja, de meeste) distributies zijn vrijwilligerswerk. Je kan er best hulp krijgen maar je moet het vriendelijk vragen en geduld hebben. Netjes vragen met leesbare zinnen en vraagtekens stellen, vervolgvragen ("maar wat is je doel dan?") beantwoorden, en even vertellen of het advies werkte of niet, dat soort werk.

Er zijn ook betaalde distributies die ondersteuning erbij leveren, of je huurt een ondersteuningsbedrijf in voor de distributie van jouw keuze.

Niet lang geleden was er iemand op deze site die vroeg "welke distributie?" en daar staan een hoop suggesties in. Het is niet raar om een paar verschillende distributies te proberen voordat je er eentje vindt die je fijn vindt om mee te werken.

Wil je snel beginnen: "Ubuntu" is een prima linuxdistributie voor beginners. Die vind je op hun website: http://ubuntu.com/download.
09-05-2013, 21:13 door Anoniem
Heb hier 4 computers lopen op linux en ze gaan als een speer.
Voor ik aan de slag ga haal ik de updates binnen en we zijn alweer op weg.
Als er problemen zijn is het wat dieper spitten op internet
maar het is tot heden steeds op te lossen.

Gebruik Linux al enkele jaren en ben er zeer blij mee.
Ik snap nog steeds niet dat iedereen maar aan microsoft blijft hangen.
Kijk eens wat verder er gaat een wereld voor je open.
09-05-2013, 22:43 door Anoniem
Ok ik behoor ook tot de kleine groep desktop gebruikers van linux en daar ben ik blij mee, de mensen van een linux forum, ze hebben mij veel geleerd, waardoor het geen probleem meer is om een andere linux distributie te installeren op mijn pc, en ze staan nog steeds klaar voor mij, ook als ik met misschien een domme vraag kom.
inmiddels draai ik al jaren met linux en hoef mij geen zorgen te maken om het systeem, het werkt gewoon.
09-05-2013, 23:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-05-2013, 23:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-05-2013, 12:10 door Anoniem
20:55 door Anoniem
Huiswerk doen, dan ben je er zo. :-)

@ Anoniem 20:55 , donderdag 09 mei
Mooie goede uitgebreide uitleg!
Linux verdient het onder de aandacht gebracht te worden.


Er is ook een andere kant , praktijk voorbeeldje voor het tegenwicht :

" 3 flinke minnen voor Ubuntu om bij stil te staan - huiswerk doen, nog ver van huis,.. "

Ubuntu 10.04 LTS

1- Deze versie was nog te draaien op oudere Pc-systemen als alternatief voor een Os met licentie XP .
Stoppen met support maakt dat nog werkende hardware waarschijnlijk nu definitief wordt afgedankt (want welk goed alternatief is er dan nog?).

Daar laat Ubuntu een geweldige kans liggen.
Genoeg oude systemen en dus potentiële gebruikers die 'zouden hadden' kunnen wennen aan en leren werken met linux.
Dat wordt een stuk minder (van weinig) als het niet meer supported is.


2 - Wire less / airport kaarten support : gekmakende troubles
(hoe laat je, als 'afleiding' bij het huiswerk maken, laptops door de huiskamer vliegen,...?)

Een praktijk voorbeeldje ; werkende wireless bij gebrek aan lan / kabel connectie alleen via cd'tje installatie 9 werkend te krijgen, daarna upgradend naar 10 (11 of later is te zwaar!).
Wireless keer op keer een tijdje werkend en dan met het minste of geringste eruit 'klappend' (dat 'less' werkt inderdaad erg goed).
Gedoe met commando's om het soms weer werkend te krijgen uiteindelijk iedere keer weer resulterend in complete herinstallatie als laatste oplossing. ("Heb je wat te doen vanavond? Ja, moet Ubuntu nog her-installeren.").

Een systeem dat bugs heeft op het punt van internet connectie is tegenwoordig 'behoorlijk nutteloos' : geen update mogelijkheden, geen ander internetgebruik.
Of relatief 'behoorlijk nutteloos' ; je zou het bijna vergeten, genoeg zaken zonder internet te doen als word processing, editing, etc. etc., dan kan verder prima, usb stickje / harddiskje erbij voor het overzetten van bestanden, ;-) .

De ergernis is er uiteindelijk niet mee niet opgelost, resultaat : EXIT interesse in wat-een-mooi-alternatief-had-kunnen-zijn Ubuntu ( /Kubuntu/Lubuntu/Xubuntu/giveitanamebuntu) .


3 - Interface, voor sommigen doorslaggevend, basiswerking systeem gaat natuurlijk voor.
Twisten over smaak heeft geen nut, mening uiten niks mis mee, hierbij : Apple 1, Windows een eind daarna , Ubuntu bar boos ugly.
Dan kan een systeem nog zo goed zijn (met of zonder wireless), een interface met stille visuele ergernissen werkt uiteindelijk niet fijn. De kinderspeelgoed-interface van Kubuntu is dan nog redelijk / een stuk beter te doen (maar ook weer dat airport kaarten gehannes).


Zienswijze en toekomst :

Als Linux wat wil worden zou ze er goed aan doen af te wijken van de 'mode' en juist meer service te bieden op het vlak waar anderen het laten af weten (m.u.v. uitzondering XP) : LTS support voor oudere systemen. Doorgaan dus met support van 10.
Niet onbelangrijk , oplossingen niet alleen meenemen / aanbieden in nieuwe (hogere) versies met zwaardere systeem vereisten (dat is namelijk geen oplossing want dat vereist dan weer een upgrade van je oudere hardware).

Voorbeelden genoeg van bad design en slechte interfaces, laat de Ubuntu s.v.p. heel dringend op zoek gaan naar een flink blik goede volunteer designers in welke community dan ook en trek het open.
Een goed design maakt dat een gebruiker graag achter dat systeem gaat zitten (al heeft zij niets te doen).
'Get the picture' en zoek zelf je goede smaak design voorbeelden er eens bij.

! Linux en de (potentiële) gebruikers verdienen het om heel content te zijn "met Ubuntu, Kubuntu, Lubuntu, en ook met Mint! "


OS X kan overigens wel op pc's draaien : Hackintosh
(makkelijk is het niet)
10-05-2013, 12:55 door Anoniem
Tegenwicht / Huiswerk doen 2 *

Security & Linux vraag :

Wanneer een oudere Linux Os versie niet mee wordt ondersteund is het extra belangrijk Java (en ook javascript) functies te monitoren, hoe afhankelijk is Linux van Java technologie.
- Kan het zonder Java?
- Kan Java eraf (en hoe?).

- Welke Firewall monitor / beheersoftware is aan te raden / werkt het best (op enigszins gebruikervriendelijk niveau)
- Wat is de beste / veiligste PDF reader voor Linux?

Extra positief punt voor o.a. Ubuntu en driver ondersteuning :

Waar Windows (XP) bij installatie op een ouder systeem zonder bijbehorende originele installatie/driver disk van alles en nog wat aan drivers niet herkent of mist, is mijn ervaring dat Ubuntu behoorlijk vlekkeloos installeert met het herkennen van beeldscherm / video / audio drivers (muv die airport ondersteuning dan).
Groot voordeel is ook de uitgebreide mogelijkheden die je hebt bij partitionering van je harddisk vooraf.


* Aanvulling eerdere reactie
10-05-2013, 18:16 door Anoniem
Tja inderdaad,ik heb op mijn laptop Precise pangolin van Ubuntu draaien,terwijl ik mijn laptop met Windows 7 erop kocht.
Alles kan ik er op als volledig besturingssysteem als vervanger voor Windows.
Binnenkort komt er nog een Imac bij,die ik als gewone pc zegmaar wil gebruiken.
Dus ik hou het bij OSX,en Linux.
Als je een beetje kennis hebt bij Ubuntu van de repolijsten,dan heb je een hoop programma´s up to date.
Zo draai ik heel veel up to date.
11-05-2013, 13:11 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is waarom ik nog nooit op Linux ben overgestapt; hoe zit dat met drivers,wordt de hardware ondersteund,hoe zit dat met software/programma's (kan ik gebruik maken van outlook,skype,gmail.facebook) etc.

Je kan vaak de Live CD/DVD gebruiken zonder het te hoeven installeren naar harde schijf. Dan kun je dus meteen zien of alle hardware naar behoren zou werken. En het grote voordeel is dat je eens kunt proberen hoe het werkt.

Software-> outlook: nee ; skype: ja; gmail: ja; facebook: ja; etc.: ?

En wat voor browser en wat voor security software is er voor Linux verkrijgbaar?

Firefox, Opera, Chrome - bijna alles behalve IE.

En is er ondersteuning,zeg maar een klantenservice voor gebruikers bij problemen.

Heb je weleens Microsoft Klantenservice gebeld vraag ik me dan af...

En heeft Linux ook een variant op windows update?

Ja

En waar kan ik linux verkrijgen?

Er zijn verschillende leveranciers die zgn Linux distributies leveren. De meeste zijn gratis, of anders is er wel een gratis variant te verkrijgen. Er zijn heel veel distributies, maar de meest populaire is momenteel Ubuntu.

Als je op dit moment tevreden bent over je besturingssysteem (vast en zeker Mac of Windows) dan zou ik zeker NIET overstappen. Mocht je besluiten het eens te installeren, maak dan een backup van de data op je computer. Je zult niet de eerste zijn die (door onbekendheid met het installatieproces) z'n windows partities weg heeft gegooid.
11-05-2013, 13:32 door rob

" 3 flinke minnen voor Ubuntu om bij stil te staan - huiswerk doen, nog ver van huis,.. "

Ubuntu 10.04 LTS

1- Deze versie was nog te draaien op oudere Pc-systemen als alternatief voor een Os met licentie XP .
Stoppen met support maakt dat nog werkende hardware waarschijnlijk nu definitief wordt afgedankt (want welk goed alternatief is er dan nog?).
Daar laat Ubuntu een geweldige kans liggen.

Ten eerste: waarop baseer je dat oudere hardware niet meer ondersteund wordt door nieuwere versies?

Indien dat zo is, dat Ubuntu een markt met oudere PC's laat liggen. Dan zullen andere distributies hier in springen. Behoeftes worden over het algemeen snel ingevuld. Daarom zijn er ook honderden distributies.

Ubuntu heeft gekozen voor een bepaald release proces. In die zin is het dus helemaal geen nieuws dat de ondersteuning zodanig wordt gestaakt zoals in dit 'nieuws' item wordt gezegd. Het mag geen verassing zijn want het is conform de release cyclus van Ubuntu.

Als bijv. sterke vraag blijft naar support op Ubuntu 10.04, komt wellicht Canonical op het besluit terug. Of staat iemand anders (jij?) op met een Ubuntu 10.04 fork - of een anderzijds Ubuntu variant die beter support voor oude hardware levert (als dat een issue zou zijn).


2 - Wire less / airport kaarten support : gekmakende troubles
(hoe laat je, als 'afleiding' bij het huiswerk maken, laptops door de huiskamer vliegen,...?)

Een praktijk voorbeeldje ; werkende wireless bij gebrek aan lan / kabel connectie alleen via cd'tje installatie 9 werkend te krijgen, daarna upgradend naar 10 (11 of later is te zwaar!).
Wireless keer op keer een tijdje werkend en dan met het minste of geringste eruit 'klappend' (dat 'less' werkt inderdaad erg goed).
[...]

Ik heb geen dergelijk probleem, terwijl ik Ubuntu op behoorlijk wat verschillende hardware draaiend heb. Wellicht moet je een bug report aanmaken? Airport lijkt me een redelijk veelgebruikte, dus zou je niet de enige moeten zijn met het probleem.

Toegevende, bugs komen zeker voor en soms zitten er vervelende tussen.

3 - Interface, voor sommigen doorslaggevend, basiswerking systeem gaat natuurlijk voor.
Twisten over smaak heeft geen nut, mening uiten niks mis mee, hierbij : Apple 1, Windows een eind daarna , Ubuntu bar boos ugly.
Dan kan een systeem nog zo goed zijn (met of zonder wireless), een interface met stille visuele ergernissen werkt uiteindelijk niet fijn. De kinderspeelgoed-interface van Kubuntu is dan nog redelijk / een stuk beter te doen (maar ook weer dat airport kaarten gehannes).

Gek eigenlijk, ik heb dat gevoel (interface met visuele ergernissen) juist met andere OS'en als Windows en Mac OS X. Ik denk dat dit een puntje van smaak is. Gelukkig is Linux het enige(!) OS waar je verschillende interfaces tot je beschikking hebt, zoals inderdaad Ubuntu Unity, Gnome 2, Gnome 3, KDE, XFCE, om er maar een paar te noemen. Je bepaald mede je voorkeurs-distributie aan de hand van de interface die je wenst.

Zienswijze en toekomst :

Als Linux wat wil worden zou ze er goed aan doen af te wijken van de 'mode' en juist meer service te bieden op het vlak waar anderen het laten af weten (m.u.v. uitzondering XP) : LTS support voor oudere systemen. Doorgaan dus met support van 10.

Nogmaals denk ik niet dat nieuwere versies niet zouden werken met oudere systemen. Het kan zijn dat de grafische interface dan te zwaar wordt, maar dan kies je toch een Xubuntu o.i.d. die met een lichtere UI komt. Het is vaker de nieuwere browsers die erin hakken, dus moet je even kijken of er een lichtere browser te installeren valt.

Niet onbelangrijk , oplossingen niet alleen meenemen / aanbieden in nieuwe (hogere) versies met zwaardere systeem vereisten (dat is namelijk geen oplossing want dat vereist dan weer een upgrade van je oudere hardware).

Als je uitlegt welke oplossingen, dan denk ik dat er wel mogelijkheden liggen.

Voorbeelden genoeg van bad design en slechte interfaces, laat de Ubuntu s.v.p. heel dringend op zoek gaan naar een flink blik goede volunteer designers in welke community dan ook en trek het open.
Een goed design maakt dat een gebruiker graag achter dat systeem gaat zitten (al heeft zij niets te doen).
'Get the picture' en zoek zelf je goede smaak design voorbeelden er eens bij.

Ik ben best tevreden met de interface. Kwestie van smaak.

! Linux en de (potentiële) gebruikers verdienen het om heel content te zijn "met Ubuntu, Kubuntu, Lubuntu, en ook met Mint! "

OS X kan overigens wel op pc's draaien : Hackintosh
(makkelijk is het niet)

Bottom line is dus: je wilt OS X draaien op oude PC's?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.