image

Australische politie redt tieners van hackerfora

maandag 13 mei 2013, 14:35 door Redactie, 1 reacties

De Australische politie blijkt hackerfora te monitoren in een poging getalenteerde tieners van het criminele pad te houden en voor de politie te rekruteren. "We grijpen soms in en leggen dan uit dat wat ze doen ervoor kan zorgen dat ze in de problemen komen", aldus politiecommissaris Brad Marden. Hij laat tegenover News Limited weten vooral positieve reacties te ontvangen.

"Als we kunnen voorkomen dat ze op jonge leeftijd iets strafbaars doen, dan zijn ze het soort mensen dat in de toekomst voor ons kan gaan werken." Op de fora die de Australische politie in de gaten houdt zouden jonge hackers komen die hun vaardigheden willen aanscherpen, voordat ze mogelijk als cybercrimineel aan de slag gaan.

Gesprek
In het geval de politie tieners ontdekt worden die opgespoord en volgt er een gesprek tussen de politie, de tiener en zijn ouders. De jongste hacker met wie de politie heeft gesproken was 15 jaar, hoewel er ook jongere hackers op de fora actief zijn. "Mensen zijn op jonge leeftijd al op dit soort fora actief", stelt Marden. "Als ze 18 worden zijn ze al geruime tijd bezig."

Reacties (1)
13-05-2013, 21:53 door schele
"Luister Jantje, we weten dat het cool is om het schoolnetwerk te hacken, dat het geweldig is om met een keylogger op de pc van je pa te zetten en we begrijpen dat de site van het ministerie van Justitie met een gezamelijke DDOS aanval plat gooien lachen is. Maar is FOEI! Niet doen. Krijg je langere celstraf voor dan moord of verkrachting!"

"Ja meneer de politie. U heeft gelijk meneer de politie. Ik zal het nooit meer doen meneer de politie"

* politie turft "positieve reactie" in statistiek *

Weer een kind gered van the dark side!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.