image

TechnoReaper-spyware op Google Play aangetroffen

maandag 13 mei 2013, 14:13 door Redactie, 1 reacties

Op de officiële Android-marktplaats is malware aangetroffen die smartphones en tablets infecteert en vervolgens spyware downloadt. De kwaadaardige app doet zich voor als een applicatie die fonts installeert, genaamd Galaxy Fonts en Free Galaxy Classic Fonts. De malware bestaat uit twee delen. De font-app die de gebruiker installeert en een spyware-app die door deze app wordt gedownload.

Het gaat om een bestand genaamd ikno.app, een spyware-programma dat sms-berichten, locatie en gespreksgegevens monitort. De informatie over de gebruiker wordt vervolgens naar een remote server gestuurd, waar die via een webinterface kan worden opgevraagd, zo waarschuwt beveiligingsbedrijf Webroot.

Reacties (1)
14-05-2013, 15:32 door Rasalom
die smartphones en tablets infecteert
Voor de malware/spyware zal je toch echt zelf de beveiliging van je telefoon eerst moeten uitzetten.

Een font dat toegang nodig heeft tot Internet en/of SMS en waarvoor je installeren buiten Play store om moet toestaan? Hoe dom kan je zijn?

Bij deze het eerste Security.nl multi-smartphone virus:
Leg je smartphone op een stabiele stevige ondergrond. Pak een hamer, moker of stoeptegel en sla hiermee zo hard als je kan midden op de smartphone. Als de telefoon het nog doet, herhaal dan de instructie.

U bent besmet met het Web/Stupidity.multi.01 virus. Gefeliciteerd.
Het virus werkt ook op tablets, laptops en zelfs op gewone telefoons en diverse huishoudelijke apparaten. Met recht een flexibel virus.

Eens zien of dit wereldnieuws wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.