image

LulzSec-hackers veroordeeld tot gevangenisstraf

donderdag 16 mei 2013, 16:40 door Redactie, 1 reacties

Drie leden van het hackerscollectief LulzSec en iemand die hier bij wilde horen zijn vandaag door een Britse rechter veroordeeld. Het hackerscollectief werd in 2011 wereldnieuws toen het Sony, Nintendo, Bethesda Game Studios, InfraGard, Fox en HBGary en andere organisaties hackte. Tijdens een internationale operatie werden vorig jaar verschillende leden opgepakt.

De LulzSec-leden wisten verschillende websites te hacken en voerden ook gedistribueerde Denial of Service (DDoS)-aanvallen uit. LulzSec-lid Jake Davis kreeg een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan hij één jaar in jeugddetentie zal uitzitten.

Mustafa Al-Bassam kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en een taakstraf van 300 uur, omdat hij op het moment van de aanvallen 16 jaar was. Ryan Ackroyd werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan hij er 15 moet uitzitten.

Botnet
Ryan Cleary, de vierde Brit die vandaag voor de rechter verscheen, was geen onderdeel van LulzSec, maar zou wel bij de groep betrokken zijn. Hij zou onder andere een botnet hebben opgezet.

Daarmee viel hij websites van de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), de British Phonographic Industry (BPI) en Serious Organised Crime Agency (SOCA) aan.

Cleary werd tot een gevangenisstraf van 32 maanden veroordeeld, waarvan hij er 16 moet uitzitten. Tijdens het onderzoek naar Cleary werd op zijn computer kinderporno aangetroffen. Daarvoor zal hij op een ander moment worden veroordeeld, zo laat Andrew Plant via Twitter weten.

Reacties (1)
20-05-2013, 19:21 door Anoniem
"A complex powerful hard drive". Huh.

Vertelt eens, rechtert, wat is het nou precies wat deze ene harde schrijf "complex" en "krachtig" maakt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.