image

Adobe beloont veilige programmeurs met zwarte band

woensdag 22 mei 2013, 15:08 door Redactie, 7 reacties

Adobe is een project gestart waarbij het programmeurs die veilig programmeren beloont op een manier die veel aan judo en karate doet denken. Het certificeringsprogramma dat Adobe hanteert bestaat uit een systeem van vier lagen. Op elk niveau kunnen programmeurs en ontwikkelaars een 'band' verdienen, te beginnen met wit, groen, bruin en als laatste de zwarte band.

De eerste twee niveaus bestaan geheel uit computergebaseerde trainingen, terwijl de bruine en zwarte band volledig op ervaring zijn gebaseerd. Hoewel elke ontwikkelaar iets over security moet weten, hoeft niet elke ontwikkelaar erin gespecialiseerd zijn, laat het bedrijf weten.

"We bieden de kans en een weg voor mensen die securityleiders willen zijn", zegt programma manager Josh Kebbel-Wyen. Daarbij wordt de basis voor het begrijpen van de security-fundamenten niet vergeten.

Band
Het duurt ongeveer acht uur van computergebaseerde training om een witte band te behalen. Het krijgen van een bruine of zwarte band kan honderden uren aan 'hands-on projecten' in beslag nemen. Daarbij kunnen programmeurs en ontwikkelaars bij bepaalde projecten punten verdienen om de volgende kleur band te halen.

Het gaat dan om het geven van lezingen tijdens beveiligingsconferenties, het implementeren van teststrategieën, het opnieuw ontwerpen of herontwerpen van producten of onderdelen om hun veiligheid te vergroten of het ontwikkelen van strategieën voor het vinden van beveiligingslekken.

Binnen de productteams moeten de managers ervoor zorgen dat alle werknemers binnen een bepaalde tijd de witte of groene band hebben behaald. Voor wie meer wil is er de mogelijkheid om 'securitykampioen' van het team te worden.

Ninja
Om het programma meer onder het personeel te laten leven is er ook een speciale mascotte ontwikkeld in de vorm van een ninja. De programmeurs die de certificering hebben behaald worden binnen Adobe als 'ninja's' aangesproken. "Er zijn ninja-speldjes en lintjes voor mensen om te dragen. Ninja's hebben speciale vaardigheden, ninja's zijn cool", aldus Kebbel-Wyen.

Reacties (7)
22-05-2013, 16:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-05-2013, 16:54 door Anoniem
"moeten de managers ervoor zorgen dat alle werknemers binnen een bepaalde tijd de witte of groene band hebben behaald."

Moeten klinkt als een behoorlijke verplichting. Wat gebeurd er als de manager die verplichting niet kan waarmaken?
Deze verplichting werkt zomaar fraude in de hand waardoor de plank volledig misgeslagen kan worden.

En ja.....Ninja's zijn pretty outdated.
22-05-2013, 19:53 door Skizmo
Tering zeg... wat een zielige bezigheid. Adobe weet niet eens hoe ze hun bedrijf moeten runnen. Als je programmeurs in dienst heb, dwing je ze aan de handleiding van het bedrijf te houden... daar worden ze voor betaald. Doen ze dat niet, dan ontsla je ze. Je gaat ze niet belonen 'omdat ze het zo goed doen'. Je ontslaat ze 'omdat ze het niet zo goed doen'. Geen wonder dat Adobe zo slecht draait.
22-05-2013, 21:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-05-2013, 23:18 door Anoniem
Moest meteen aan Dilbert denken... http://dilbert.com/2013-05-19/
23-05-2013, 02:20 door Anoniem
Zucht. Dit is precies het soort dingen dat juist demotiverend kan werken.

Dit soort acties ontstaat vanuit de gedachte dat de zucht naar status de reden is om kwaliteit te leveren, terwijl voor veel mensen de status, voor zover die al vooraan staat in het prioriteitenlijstje, een bijproduct is van hun zucht naar dingen als een prettige samenwerking en kwaliteit. En mensen die dat combineren zijn vermoedelijk de beste mensen die je in huis hebt als bedrijf. Ga die mensen pushen om zich druk te maken om dingen die ze alleen maar afleiden van wat hen motiveert en je maakt die motivatie kapot.

Mensen die zich uit competitiedrang omhoog hebben gewerkt in een bedrijf begrijpen dit niet. Als je het vermogen mist om te (leren) begrijpen hoe mensen die heel anders in elkaar zitten dan jijzelf gemotiveerd raken ben je niet bijzonder geschikt voor het aansturen en faciliteren van die mensen. Misschien zouden ze een zwarte band voor dit soort 'zachte' eigenschappen moeten introduceren, waarbij de ratten laag scoren. Helaas zijn het de ratten die dit soort onzin bedenken.

The trouble with the rat race is that even if you win, you're still a rat.
24-05-2013, 19:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.