image

Amerikaanse agent gepakt wegens computerhacking

woensdag 22 mei 2013, 15:46 door Redactie, 2 reacties

Een 42-jarige politieagent uit New York is gisteren gearresteerd op verdenking van computerhacking, waarvoor hij maximaal twee jaar gevangenisstraf kan krijgen. Volgens de aanklacht betaalde politierechercheur Edwin Vargas duizenden dollars om de e-mailaccounts van collega's en anderen te laten hacken. Ook bekeek hij illegaal informatie over twee collega's in een politiedatabase.

Tussen maart 2011 en oktober 2012 schakelde Vargas de hulp in van een dienst die e-mailaccounts hackt. In totaal kocht Vargas de inloggegevens van tenminste 43 persoonlijke e-mailaccounts en één mobiele telefoon, die van zeker dertig verschillende individuen waren, waaronder 21 agenten die bij de politie van New York werken of werkten.

Harde schijf
Met de verkregen inloggegevens zou Vargas tenminste op het account van één politieagent hebben ingelogd. Ook bekeek hij het online mobiele telefoonaccount van een ander slachtoffer. De aangehouden rechercheur zou meer dan 4.000 dollar aan de e-mailhackingdiensten hebben betaald voor het achterhalen van de gebruikersnamen en wachtwoorden.

Op de politiecomputer van Vargas werd een lijst met tenminste 20 e-mailadressen aangetroffen, maar ook telefoonnummers, adresgegevens en voertuiginformatie van de mensen van wie hij ook het e-mailadres had, alsmede wachtwoorden van de e-mailaccounts.

Ex-vriendin
Vargas logde ook in op de National Crime Information Center (NCIC) database, een federale database. Daar zocht hij naar informatie over tenminste twee politieagenten, zonder dat hij hier toestemming voor had. Vargas had ook betaald voor de inloggegevens van de e-mailaccounts van deze twee politieagenten, waarmee hij de inloggegevens voor de database kon verkrijgen.

Een motief voor zijn vermeende daden wordt niet gegeven, maar volgens verschillende agenten en politiecommissaris Raymond Kelly zocht de rechercheur met wie zijn ex-vriendin, ook een politieagent, chatte.

Reacties (2)
22-05-2013, 19:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-05-2013, 14:31 door Anoniem
Door AnonymousSecurity: Tja liefde he.. die kent geen grenzen.
Dit heet jaloezie geloof ik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.