image

Belgen gewaarschuwd voor online wachtwoordtest

donderdag 23 mei 2013, 09:55 door Redactie, 2 reacties

Belgische internetgebruikers zijn gewaarschuwd voor valse websites waar getest kan worden of het wachtwoord is gestolen. Volgens de recent gelanceerde website 'Safeonweb.be', een initiatief van het Belgische CERT, duiken er steeds meer valse websites op waar gekeken kan worden of het wachtwoord online gelekt is. Het enige dat de websites echter doen is het stelen van wachtwoorden.

"Geef nooit je wachtwoord in op dergelijke website. Ook enkel het ingeven van je naam of e-mailadres is voldoende voor cybercriminelen om persoonlijke data te stelen", aldus de website.

Behoefte
Die werd gelanceerd omdat veel Belgische internetgebruikers een actievere rol van de overheid wilden in het informeren over internetgevaren. Ook zou de helft van de ondervraagd Belgen behoefte hebben aan 'een centrale website met duidelijke objectieve informatie over internetbedreigingen.'

"Safeonweb.be wordt de plek waar we alle informatie over online beveiliging zullen verzamelen,” zegt Christian Van Heurck, coördinator van CERT.be. “We kunnen er de Belgische burger snel informeren over de grootste actuele dreigingen."

Reacties (2)
23-05-2013, 13:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-05-2013, 15:28 door lucb1e
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.