image

Babylon Toolbar vermindert klachten Firefox-gebruikers

donderdag 23 mei 2013, 10:20 door Redactie, 5 reacties

De Babylon Toolbar is een Firefox add-on waar veel gebruikers over klaagden, maar sinds een nieuw installatieproces is het aantal klachten dat Mozilla ontving in sommige gebieden met 60% afgenomen. De Babylon vertaalsoftware wordt met allerlei software gebundeld en wijzigt de instellingen van de browser. Zo wordt er een nieuwe startpagina ingesteld en een toolbar toegevoegd.

"Voorheen was er geen juiste manier om dit te doen, dus deed elke softwareleverancier dit op zijn eigen manier", zegt Jorge Villalobos van Mozilla. Dit zorgde voor een 'inconsistente en onbevredigende' gebruikerservaring, waardoor de helpdesk van Mozilla werd overstelpt met klachten.

Overleg
Om de problemen op te lossen werd vorig jaar 'Project Squaky' gelanceerd, waarbij er overleg met onder andere de ontwikkelaars van Babylon plaatsvond. "En deze gesprekken hebben positieve resultaten opgeleverd", merkt Villalobos op.

Met name met Babylon is er volgens de Mozillamedewerker goede vooruitgang geboekt, wat direct bij de helpdesk merkbaar was. Het aantal Firefox-gebruikers waar de Babylon Toolbar is geïnstalleerd is namelijk vrij groot.

Reacties (5)
23-05-2013, 10:45 door Anoniem
De titel suggereert dat het installeren van die toolbar een manier is om minder klachten over Firefox te hebben. Da's ongelukkig geformuleerd, het blijkt om klachten over diezelfde toolbar te gaan. "Minder ergernis over Babylon Toolbar" had toch ook gekund?
23-05-2013, 10:53 door Anoniem
Waar is de optie "installeer nooit enige toolbar"?

Echt iets om in slipstreamed browsers aan te zetten.
23-05-2013, 10:56 door Anoniem
Hoi,

Als ik het woord Babylon gebruik denk ik zelf aan adware, spyware, browser hijackers. Vaak zorgen toolbars (Babylon, Google toolbar, Delta search) voor tragere webbrowsers. Ze worden vaak ook geïnstalleerd zonder toestemming.

Ik zelf gebruik het programma http://www.malwarehulp.nl/handige-tips/adwcleaner-gebruiken-om-toolbars-en-adware-te-verwijderen-uit-de-browser/ (AdwCleaner) als ik last van de toolbars heb, hiermee worden ze allemaal op een veilige manier van mijn systeem en uit het register.

Babylon is en blijft een irritante toolbar, die je hele browser zonder enige reden gaat veranderen.

Groet,
Mark
23-05-2013, 14:56 door Eric-Jan H te D
Vreemd dat iedereen het over die vervelende babylon toolbar heeft ipv over die vervelende software die dat kloteding mee installeert
.
23-05-2013, 18:29 door Anoniem
Babylon is spyware en deze kan simpel verwijder worden met.

AdwCleaner - http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=212632&t=4&i=1
Sluit alle openstaande vensters. Vista en Windows 7 gebruikers: Recht muisklik op AdwCleaner en selecteer als Administrator uitvoeren. Voor XP: Gewoon dubbelklikken op AdwCleaner. Klik vervolgens op Verwijderen. Het programma zal nu scannen als deze klaar is. Klik bij AdwCleaner – Information op OK. Klik bij AdwCleaner – Restart Required op OK
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.