image

McAfee: Nederland hofleverancier cybercrime

maandag 3 juni 2013, 11:37 door Redactie, 10 reacties

Nederland vertegenwoordigt een prominente rol als het om de infrastructuur van cybercriminelen gaat, aldus een nieuw rapport van anti-virusbedrijf McAfee. Domeinen die met verdachte URL's worden geassocieerd bevinden zich voornamelijk in de Verenigde Staten en Nederland. Nederland is koploper in Europa als het gaat om servers die kwaadaardige content hosten.

Als het gaat om landen die phishing URL's hosten is Nederland derde, achter de Verenigde Staten en Hong Kong. Ook in de Top 6 van landen waar spam URL's worden gehost staat Nederland in het overzicht.

Statistiek
Net zoals de hoeveelheid spam per land verschilt, geldt dat ook voor botnets. Hoewel er geen statistiek van Nederland wordt gegeven, groeide het aantal 'botnet senders' in Nederland met 270%. Aangezien er geen concrete aantallen worden gegeven is het onduidelijk om hoeveel computers het gaat.

Wat betreft de vermelding van Nederland in de verschillende lijstjes geeft McAfee geen verklaring in het eerste kwartaalrapport van dit jaar, maar vaak wordt hiervoor de goede infrastructuur en de aanwezigheid van allerlei hostingbedrijven gegeven.

Reacties (10)
03-06-2013, 11:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-06-2013, 11:56 door Anoniem
En nu? Dan maar de helft van de verschillende datanetwerken uitschakelen en de backbone van de rest naar ISDN-2 ombouwen om "de slechterikken" een hak te zetten? Een extra belasting op hosting wegens de sieberkriem? Wat?

MCAFEE!! HELLUP ONS MET JE WAARDEVOLLE ADVIES!!!1!
03-06-2013, 11:58 door Anoniem
Door Windmolentje: We laten hofleverancier Duitsland natuurlijk buiten beschouwing.

Kijk nog eens naar dat grafiekje en zet dat af tegen de inwoneraantallen, dan zie je hoe enorm oververtegenwoordigd Nederland is:

Nederland: 16,7 miljoen
Duitsland: 81,1 miljoen
Polen: 38,4 miljoen
Rusland 142,5 miljoen
Verenigd Koninkrijk: 63,0 miljoen
03-06-2013, 13:13 door Anoniem
Opsporen en aanpakken die gasten.
03-06-2013, 14:22 door AcidBurn
Niet heel verwonderlijk gezien de goede infrastructuur die hier ligt. Nog minder verwonderlijk door partijen zoals Leaseweb...
03-06-2013, 16:00 door Tubamaniak
De echte VOC mentaliteit ! Zolang het maar betaalt hosten we alles. Ik zeg : bannen van internet, die schurkenstaten.
Zul je zien hoe snel er goede beveiliging op internet wordt ingevoerd.
Al deze ellende bestaat nog steeds omdat er goud geld aan wordt verdiend.
Zodra het verdienmodel voor ongewenst verkeer wordt vernield, zal dit ongewenst verkeer evenredig afnemen.
03-06-2013, 17:03 door Anoniem
Ja,vindt ik als zijnde hackingslachtoffer allang,maar helaas,de staat er nederlanden is niet zo snel. Inderdaad,mischien moet NL maar worden verbannen van internet,net zolang totdat de cybercrime en cybercrime-hosting wordt aangepakt!Justitie pocht al dat ze nu maar liefst 120 rechercheurs hebben tegen de cybercrime.Haha dit moeten er minstens 1000 zijn wil je alles (de kinderporno,stalking,cybercrime tegen banken,cybercrime tegen particulieren,cybercrime tegen de staat en staatsorganen,en terroristen redelijk goed en effektief willen aanpakken.1000 cyberrechercheurs op een bevolking van 17 miljoen is toch echt niet veel!? Die 120 man dat is een echt een forse onderbezetting!
Door Anoniem: Opsporen en aanpakken die gasten.
03-06-2013, 17:10 door Anoniem
Mischien zou McAfee om te beginnen zijn internetsecurity software eens kunnen verbeteren.Mijn eerste kennismaking met cybercrime op mn pc was toen ik op mijn pc voorgeinstalleerde McAfee beveiliging had.Met name trojans en rootkits en andere gemene cyberspyware waren schering en inslag.Ik moest er andere (online ) virusscanners voor laten checken om een deel alsnog te kunnen verwijderen.Ook heb ik nog tegen betaling de McAfee virusverwijdering moeten inschakelen die waren 4 uur met elk van mijn beide pc's bezig met verwijdering van malware en aanverwanten.Tja, toen ik begreep dat het vermaarde en toen nog hooggeprezen McAfee ernstige steken liet vallen ben ik gauw overgestapt naar Norton.
03-06-2013, 22:25 door Anoniem
Natuurlijk de grootste onzin om te zeggen dat de "politie" hier iets mee moet doen. Als je hackinslachtoffer bent, dan heb je het aan je zelf te danken. Mijn moto is, als je iets niet waar kan maken moet je er niet aan beginnen. Maar vele partijen, providers en internet bedrijfjes schreeuwen van de daken dat ze alles kunnen maar hosten de meeste malware en andere rommel.

Kappe met die zooi, laat er een security certificering komen voordat je een zogenaamd hosting/internet bedrijf kan beginnen. Dan ziet de wereld er direct een stuk schoner uit. En ID diefstal, ja dat is vervelend, en dat gun ik niemand maar ook daar kun je jezelf voor een groot deel in beschermen.
04-06-2013, 08:35 door Anoniem
"En nu? Dan maar de helft van de verschillende datanetwerken uitschakelen en de backbone van de rest naar ISDN-2 ombouwen om "de slechterikken" een hak te zetten? Een extra belasting op hosting wegens de sieberkriem? Wat?"

Wat dacht je van de slechterikken beter aan laten pakken door abuse desks, het NCSC en het Team High Tech Crime, en het verbeteren van de informatie uitwisseling tussen genoemde partijen over deze criminelen ? Daar hoef jij geen last van te hebben. In tegendeel zelfs. Wil je niet dat er moeite genomen wordt om dit aan te pakken ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.