image

Privacywaakhond krijgt 100.000 dollar aan Bitcoins

maandag 3 juni 2013, 11:12 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse digitale burgerrechtenbeweging EFF besloot twee weken geleden Bitcoins weer als donatiemiddel te accepteren en sindsdien heeft het 100.000 dollar aan Bitcoins ontvangen. Bitcoin is een virtuele munteenheid waarvan de 'munten' worden berekend, ook wel mining genoemd. Volgens de Eletronic Frontier Foundation (EFF) kent Bitcoin een aantal tekortkomingen.

De organisatie spreekt zich dan ook niet uit voor Bitcoin en hoopt zelfs dat er 'superieure alternatieven' zullen verschijnen. Als organisatie die cryptografische experimenten ondersteunt, besloot de EFF Bitcoin-donaties toch weer te accepteren, nadat het hier twee jaar geleden mee was gestopt.

Destijds waren de juridische vraagstukken rondom Bitcoin nog onduidelijk, wilde de EFF donoren niet misleiden en werd het accepteren van Bitcoin-donaties als een goedkeuring van de virtuele munt beschouwd.

De afgelopen twee weken ontving de organisatie 726 Bitcoins, wat een waarde van 95.000 dollar vertegenwoordigt. Het geld zal worden gebruikt om vrijheid in digitale wereld te bevorderen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.