image

Ricine-verdachte gepakt via post-scanner

dinsdag 11 juni 2013, 13:26 door Redactie, 5 reacties

Het computersysteem waarmee de Amerikaanse post alle pakketjes scant heeft ervoor gezorgd dat een verdachte die drie brieven met het giftige ricine verstuurde kon worden opgepakt. De dreigbrieven waren gericht aan President Barack Obama, Burgemeester Michael Bloomberg van New York en een door hem opgerichte anti-vuurwapenorganisatie.

Tijdens het onderzoek naar de pakketjes kreeg de FBI toegang tot het computersysteem van de US Postal Service. Dat over een Mail Isolation Control en Tracking (MICT) programma beschikt en van elk verwerkt poststuk een foto maakt. De FBI wist de voor- en achterkant van zo'n 20 poststukken te krijgen die direct voor het aan Bloomberg geadresseerde poststuk waren verwerkt.

Onderzoek
Aan de hand van die 20 poststukken, die van een retouradres waren voorzien, kon de FBI het gebied achterhalen waar de dreigbrief op de bus was gedaan. Bij een soortgelijke analyse van de brief die aan Obama was gericht, werden 40 poststukken geanalyseerd.

Uiteindelijk leidde dat tot de aanhouding van de 35-jarige Shannon Guess Richardson, die inmiddels bekend zou hebben dat ze de brieven op de post had gedaan en wist dat er ricine in zat. Indien veroordeeld kan ze een maximale gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen, zo meldt The Smoking Gun.

Reacties (5)
11-06-2013, 15:08 door Anoniem
Ja hoor, na het uitlekken van de NSA dingen, moeten ze weer ander nieuws naar buiten brengen :|
11-06-2013, 15:21 door Anoniem
Vreemd dat ze niet willen toegeven dat de hele wereld afgeluisterd wordt maar hier hun werkmethode gewoon even uitleggen.

Als ik nu een terrorist ben die de post gebruikt, kan ik mijn pakkans een heel stuk omlaag brengen.

Grappig hoe alles geheim is behalve als het mooie marketing is voor de amerikaanse overheid.
11-06-2013, 18:22 door Anoniem
Dit soort opsporing methodes moet je niet naar buiten brengen. Maar de media wil altijd een primeur hebben als ze er kennis van krijgen. Het niet publiceren van dergelijke methoden, in ons algemeen belang, komt niet bij de media op.
12-06-2013, 13:01 door Anoniem
nou wat een belang.
dat gezeik van alles aftappen en stiekem opnemen.
En dan onder het mom van ja het is voor je eigen belang, dat bepaal ik toch even zelf wel of niet ?
Niet jij niet de politie niemand hoeft toch te weten behalve de persoon waar je het aan toe vertrouwd dat je bijvoorbeeld 2 geslachtsdelen hebt of iets dergelijks.
Maar nee, onder het mom van beter voor je eigen belang of bullshit terrorisme act mogen ze alles.

Stel je eens voor , hoe zou ji het vinden als iemand jou geheimen te weten komt want deze zijn opgenomen door een tap en komen bloot te liggen op internet want ze zijn te belabberd om hun server te beveiligen.
12-06-2013, 14:24 door Anoniem
Hm, zal wel aan mij liggen, maar dit is geen primeur? Het enige verschil is dat ze het nu een keer melden zodat ze kunnen laten zien wáárom ze dit doen: tegengaan van terroristische activiteiten. Daar ligt de basis van dat hele afluisteren lol. Is toch voor de hand liggend?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.