image

RSA: hacktivisten maken meer kapot dan ze lief is

dinsdag 11 juni 2013, 14:06 door Redactie, 2 reacties

Hacktivisten die vanuit bepaalde idealen bij organisaties, bedrijven en websites inbreken brengen juist de groepen die ze zeggen te vertegenwoordigen in de problemen. Dat beweert het Israëlische beveiligingsbedrijf RSA in een rapport van afgelopen maand. De beveiliger wijst naar inbraken bij Sony en andere bedrijven waarbij de gegevens van miljoenen werden buitgemaakt.

In veel gevallen werden deze gegevens via websites als Pastebin ook openbaar gemaakt. "Zodra de links openbaar zijn, zullen cybercriminelen en fraudeurs ze downloaden voordat ze offline worden gehaald. Dan is de echte schade voor de eindgebruiker een feit", stelt de beveiliger.

De gestolen persoonsgegevens kunnen voor allerlei frauduleuze doeleinden worden gebruikt, zoals creditcardfraude of het kapen van andere accounts. Veel gebruikers kiezen nog steeds voor meerdere diensten hetzelfde wachtwoord.

Idealen
"Het is eenvoudig te zien hoe een aanval die vanuit idealistische bewegingen is opgezet en als doel heeft het beschermen van mensen hun recht op informatie, fraudeurs in de kaart speelt en het internet met vertrouwelijke data overspoelt", concludeert RSA. Hacktivisten zouden dan ook uiteindelijk de mensen schaden die ze juist zeggen te vertegenwoordigen.

Reacties (2)
11-06-2013, 17:19 door User2048
Israëlisch beveiligingsbedrijf?

https://en.wikipedia.org/wiki/RSA_Security
11-06-2013, 17:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.