image

Privacywaakhonden eisen toelichting op Google Glass

dinsdag 18 juni 2013, 17:28 door Redactie, 7 reacties

Privacytoezichthouders van over de hele wereld hebben Google aangeschreven in verband met de mogelijke privacygevolgen van Google Glass, een bril en tevens draagbare computer. De privacytoezichthouders willen meer helderheid krijgen over de wijze waarop Google de via de bril verkregen persoonsgegevens wil gebruiken en of Google Glass zich aan de privacywetgeving gaat houden.

Ook willen de toezichthouders weten of Google de privacyrisico's in kaart heeft gebracht, wat het aan de sociale en ethische problemen gaat doen die Google Glass met zich meebrengt, hoe Google Glass in de toekomst met gezichtsherkenning om zal gaan en welke privacymaatregelen Google en applicatieontwikkelaars toevoegen.

Ontwerp
Al langere tijd benadrukken privacytoezichthouders het belang om al in de ontwerpfase van een product of dienst rekening te houden met privacygevoelige elementen en voldoende privacywaarborgen in te bouwen om persoonsgegevens goed te beschermen en te beveiligen.

Tevens is Google gevraagd of het een demonstratie van Google Glass bij de toezichthouders wil komen geven en of die de bril mogen testen. Naast de voorzitter van de Europese privacytoezichthouders hebben ook de toezichthouders uit onder meer Canada, Australië, Israël, Mexico en Zwitserland de brief ondertekend.

Reacties (7)
18-06-2013, 18:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-06-2013, 20:00 door Anoniem
Beeld hadden ze er al bij dankzij Picasa en het gezichtsherkenning tooltje. Fijne vrienden die er vervolgens ook nog je naam onderplakken.
18-06-2013, 21:42 door schele
Door AnonymousSecurity:
En dit alles in relationele databases bij de 2 petabytes per dag 3d opgeslagen

Privacy maatregelen worden vrolijk overruled als de Amerikaanse overheid dat nodig vindt.

Zo is het en niet anders

Juist, het is toch niet tegen te houden. De Machtige Verenigde Staten heersen de wereld en wij zijn slechts figuranten.

Dat, of toch maar Google op het matje roepen, de Amerikaanse overheid het vuur aan de schenen leggen en heel snel nieuwe privacyregels afronden. Als Europa.
18-06-2013, 23:13 door Anoniem
Andersom kan ook: de overheid in de gaten houden. Misschien zijn ze daar wel bang voor?
19-06-2013, 02:53 door Anoniem
Schei uit met die.ratings. Als iemand het niet eens is met een mening, reaguur dan met een tegel en niet met downmodden. Zo blijft de discussie ook interessant.
19-06-2013, 06:44 door Anoniem
Zittende regeringen kunnen dus ook hun politieke tegenstanders gewoon afluisteren etc. Ik zeg Nixon is voor minder gevallen.
19-06-2013, 13:17 door schele
Door Anoniem: Schei uit met die.ratings. Als iemand het niet eens is met een mening, reaguur dan met een tegel en niet met downmodden. Zo blijft de discussie ook interessant.

-2 zelfs! Dat zie je niet vaak :)
Te bedenken dat dit nog een van mijn genuanceerdere opmerkingen is..

Maar inderdaad: argumenteer dan waarom ik onzin verkoop, dat downvoten moet je bewaren voor beledigende of zinloze reacties, niet als je het er niet mee eens bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.