image

Google kopieert opgestuurde harde schijven naar cloud

woensdag 19 juni 2013, 10:34 door Redactie, 1 reacties

Google is een nieuwe dienst begonnen waarbij gebruikers hun harde schijf naar de zoekgigant kunnen opsturen, die de inhoud vervolgens naar de Google Cloud Storage kopieert. "Het overzetten van grote hoeveelheden data via openbare netwerken kan kostbaar en tijdsintensief zijn", aldus Google Software Engineer Lamia Youseff. Daarom is er nu een nieuwe dienst genaamd 'Offline disk import'.

De dienst is vooral bedoeld voor gebruikers die over een trage, onbetrouwbare of kostbare internetverbinding beschikken. Gebruikers moeten hun harde schijf naar een Google importcentrum sturen. Vanwege de veiligheid eist Google dat de informatie op de harde schijf versleuteld is.

Overzetten
Na ontvangst van de harde schijf wordt die in een 'Cloud storage emmer' geplaatst. Omdat de gegevens direct via Google's netwerk worden geladen is deze aanpak volgens Youseff sneller en minder kostbaar dan het overzetten van de data via internet. Google vraagt 80 dollar per geïmporteerde harde schijf, ongeacht de omvang.

De dienst is alleen nog in de Verenigde Staten beschikbaar en wordt in de vorm van een 'limited preview' aangeboden. Toch hoort de zoekgigant graag van gebruikers buiten de VS die ook in de dienst geinteresseerd zijn.

Reacties (1)
19-06-2013, 15:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.