image

'10% thuisnetwerken bevat malware'

woensdag 24 juli 2013, 12:26 door Redactie, 0 reacties

In het tweede kwartaal van dit jaar was 10% van de thuisnetwerken besmet met malware. Dat beweert Kindsight Security Labs, wat onderdeel van Alcatel-Lucent is. Het percentage is nagenoeg gelijk ten opzichte van het eerste kwartaal. Zes procent van de huishoudens was besmet met gevaarlijke malware zoals botnets, rootkits en banking Trojans die geld van rekeningen kunnen stelen.

Bij vijf procent van de huishoudens werd minder gevaarlijke malware aangetroffen, zoals spyware, browser hijackers en adware. Sommige van de huishoudens hadden meerdere infecties van zowel gevaarlijke als minder gevaarlijke malware. De ZeroAccess-bot is nog altijd de meest voorkomende malware.

Bandbreedt
ZeroAccess is een peer-to-peer bot die rootkit-technologie gebruikt om zich te verbergen. Het downloadt aanvullende malware dat voor grootschalige clickfraude wordt gebruikt. Volgens de onderzoekers kan deze clickfraude adverteerders miljoenen dollars per dag kosten. Daarbij kan de bot 45 gigabyte per maand aan dataverkeer genereren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.