image

Soldaat steelt informatie van militaire computer

woensdag 24 juli 2013, 12:37 door Redactie, 0 reacties

Een 29-jarige Amerikaanse sergeant heeft persoonlijke informatie van andere militairen uit een online computersysteem van het Amerikaanse leger gestolen. Ammie Brothers bekende dat ze tussen april 2009 en oktober 2011 herhaaldelijk de Army Knowledge Online accounts van twee slachtoffers benaderde. Dit systeem bevat persoonlijke dossiers van Amerikaanse soldaten.

Brothers wist in eerste instantie toegang tot de accounts te krijgen door de helpdesk te bellen en zich als de slachtoffers voor te doen. Ze gaf de naam, social security nummers en geboortedata van de twee slachtoffers om tijdelijke wachtwoorden te krijgen.

Toen het huis van de sergeant werd doorzocht ontdekte politie tal van documenten met informatie van de slachtoffers, zoals bankrekeningnummers en arbeidsverleden.

Creditcard
Naast het grasduinen in de database bekende Brothers ook dat ze de slachtoffers regelmatig via de telefoon lastig viel en verschillende creditcardaccounts van één van de slachtoffers had benaderd.

In één geval deed ze hiermee een frauduleuze aankoop. Brothers kan een maximale gevangenisstraf van 5 jaar krijgen. De rechter doet op 24 oktober uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.