image

Virusscanner laat Zeus Trojan vaak door

donderdag 1 augustus 2013, 16:50 door Redactie, 0 reacties

Een Trojaans paard dat speciaal ontwikkeld is om inlog- en transactiegegevens voor internetbankieren te stelen, wordt in veel gevallen niet door virusscanners opgemerkt. Dat blijkt uit cijfers van Zeustracker, een website die informatie over de Zeus banking Trojan bijhoudt. Van 3416 Zeus-exemplaren bleek dat 80% niet door de virusscanners op de website VirusTotal werden herkend.

Deze website scant bestanden met een veertigtal verschillende virusscanners. In het geval van 626 exemplaren (zo'n 7% van het geheel) werd de malware door geen enkele virusscanner herkend. Volgens Zeustracker wordt een gemiddeld Zeus-bestand door 39% van de virusscanners gedetecteerd.

"Tegenwoordig zie ik Zeus-infecties of één van zijn varianten, in bijna elk bedrijf dat ik bezoek", zegt Simon Mullis van beveiligingsbedrijf FireEye. Zeus verspreidt zich voornamelijk via drive-by downloads, maar wordt ook via e-mailbijlagen verspreid.

Het up-to-date houden van alle software en niet openen van ongevraagde bijlage vormt dan ook een belangrijke maatregel om de banking Trojan van computers te weren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.