image

Gratis Windows firewalls

woensdag 16 februari 2005, 08:52 door Redactie, 3 reacties

Windows XP is het eerste Windows platform dat standaard van een firewall voorzien is. Gebruikers van een ander Windows platform of XP gebruikers die meer opties willen, moeten hun toevlucht tot een andere oplossing zoeken. Oplossingen die er voldoende zijn, want de Windows firewall markt is goed voorzien. Toch zijn er niet alleen programma's waarvoor betaald moet worden. Genoeg aanbieders bieden ook gratis oplossingen aan. Hieronder een klein overzicht van enkele Windows firewalls. Mocht er een firewall niet tussen staan die er wel hoort, dan zien we graag een e-mail op .

ZoneAlarm (download 6,5MB)
Zone Labs is een Amerikaanse organisatie die sinds 1997 de bekende Personal Firewall ZoneAlarm ontwikkelt. Door de jaren heen is ZoneAlarm een van populairste en meest gebruikte firewalls onder Windows gebruikers geworden. De firewall beschermt tegen aanvallers, maakt de PC onzichtbaar voor hackers en kan verdachte e-mail bijlages in quarantaine stoppen.

1. Installatiehandleiding ZoneAlarm
2. Installatiehandleiding ZoneAlarm
3. Installatiehandleiding ZoneAlarm

GB-Light (download 4,2MB)
De GB-Light is de gratis versie van de GNAT Box firewall software, ontwikkeld door Interstroom informatietechnologie. De firewall kan voor de beveiliging van maximaal 4 computers gebruikt worden. De firewall wordt beschikbaar gesteld om individuele personen die geïnteresseerd zijn in GTA's GNAT Box firewall technologie in de gelegenheid te stellen gebruik te maken van een volledig functionele versie van de software voor persoonlijk niet-commercieel gebruik.

Kerio Personal Firewall (download 7,2MB)
De Kerio Personal Firewall is als beperkte versie GRATIS te gebruiken voor thuis- en prive gebruik. De firewall werkt als Packet filter, voert bestands integriteit controle uit en fungeert als Internet Gateway. Een volledig overzicht van wat de firewall kan en niet kan is op deze pagina te vinden.

Installatiehandleiding Kerio Personal Firewall

Outpost Firewall FREE (download 2,71MB)
De gratis versie van de Outpost firewall biedt standaard bescherming voor de doorsnee internetgebruiker en low budget systemen, zo meldt Agnitum op hun website. Toch beschermt deze firewall de PC of netwerk tegen een heel scala surf-ongerief, van adware en 'foute' cookies tot reclame, hackpogingen en trojaanse paarden. Afgezien van de ingebouwde features is de Outpost Firewall in staat om werken gaan met allerlei handige plug-ins, zoals reclame-filters, content-filters en bescherming tegen Trojans.

Sygate Personal Firewall (download 8,8MB)
De Sygate Personall Firewall is voorzien van een gebruiksvriendelijke interface en beschermt de PC tegen hackers, Trojaanse paarden en Denial of Service aanvallen. De firewall is voorzien van volledige ICS ondersteuning, protocol driver level bescherming, geavanceerde logging mogelijkheden en nog veel meer. Ook dit is in vergelijking met het commerciele produkt een gestripte variant. Een vergelijking tussen de gratis en commerciele versies is op deze pagina te vinden.

Reacties (3)
16-02-2005, 11:16 door Anoniem
De Outpost geeft een redelijk inzichtelijke logging, maar is qua configuratie
wat onvoorspelbaar. Na het terugkoppelen van loggegvens naar de
configuratie ( bv doorlaten van Java) verdwijnen wel de log-entries, maar
blijft, ook na een herstart het eerder ingestelde gedrag (blokkeren van bv
Java) bestaan.

Niet consistent lijkt het, en het is ook niet duidelijk in welke volgorde de
rules worden afgewerkt, wat prioriteit heeft.

Groet, W.
18-02-2005, 22:04 door Mr Wizard
Ik heb tot nu toe nog de beste ervaringen met Sygate
Personal Firewall , lekker overzichtelijk en je PC werkt ook
nog goed na deïnstallatie. Zone Alarm schiet hier erg
tekort, na deïnstallatie kun je handmatig registry keys
verwijderen anders komt het niet meer goed.

Firewall in Windows is te beperkt en zoals alle M$ software
is ook bij deze firewall geen goed overzicht. Norton
eveneens en weigert veelal aanpassingen door te voeren.
Norton neemt ook nog eens flink wat geheugen in beslag naast
de hevige aanslag op je CPU.

Kerio, GNAT en Outpost heb ik geen ervaringen mee .

Sygate kan ik van harte aanraden.
19-02-2005, 18:26 door Anoniem
Ik heb Kerio en dat bevalt me prima, goede bescherming en
weinig geheugen gebruik!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.