image

Gevecht onder virusschrijvers over heerschappij zombie PCs

zaterdag 19 maart 2005, 09:53 door Redactie, 3 reacties

De eerste virusoorlog tussen de auteurs van de Bagle, NetSky en Mydoom wormen mag dan achter ons liggen, het lijk erop dat dit slechts een voorproefje was van wat ons in de toekomst te wachten staat. Het aantal te infecteren computers is namelijk beperkt, en wat gebeurt er als cybercriminelen geen nieuwe zombie PCs meer kunnen maken? zo vraagt Eurgene Kaspersky van anti-virusaanbieder Kaspersky Labs zich af.

Neem bijvoorbeeld een computer die met een Trojaans paard geinfecteerd is en de machine in een spam proxy heeft veranderd. Iemand verdient aan deze computer. Stel je voor dat dezelfde machine met 10 Trojaanse paarden geinfecteerd is. Zal de internetverbinding goed genoeg zijn om 10 verschillende spambots te ondersteunen? waarschijnlijk niet. Om hun inkomsten niet in gevaar te laten komen zullen de spammers / virusschrijvers de concurrentie van de computer verwijderen.

En dit is niet een uit de lucht gegrepen voorbeeld, want dit gebeurt dagelijks. Zo is er een nieuwe "Proxy Trojan", genaamd Trojan-Proxy.Win32.Small.bi ontdekt, die een aantal .exe bestanden van andere Trojaanse paarden verwijdert. Een ook verspreiders van adware en spyware verwijderen steeds vaker de software van hun concurrenten.

Kaspersky voorspelt dan ook dat kleinere bendes het onderling uitvechten, waarbij de winnaars de kleinere bendes zullen overnemen. Uit deze gevechten verschijnen verschillende grotere, betere georganiseerde cyberbendes, wat weer een stap in de richting van de georganiseerde cybercriminaliteit is.

Reacties (3)
19-03-2005, 15:25 door Anoniem
Problem between keyboard and chair is not the 0wner.
20-03-2005, 01:42 door Anoniem
Vraag me af of er ook patenten komen op wormen en andere
malware..., (uiteraard zonder dat het patentbureau hiervan
op de hoogte is) dan word cybercrime meteen gelegaliseerd..!!!!!
20-03-2005, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem
Vraag me af of er ook patenten komen op wormen en andere
malware..., (uiteraard zonder dat het patentbureau hiervan
op de hoogte is) dan word cybercrime meteen gelegaliseerd..!!!!!

l0l
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.