image

MSN worm doet zich voor als grappige screensaver

donderdag 31 maart 2005, 09:48 door Redactie, 0 reacties

Microsoft mag dan de security van MSN Messenger 7 testen, voorlopig wordt het populaire instant messenging programma nog altijd door kwaadwillende personen gebruikt voor het verspreiden van virussen. De nieuwste MSN malware is een variant van de Kelvir worm. Kelvir.F verspreidt zich via Windows Messenger en maakt gebruik van verschillende berichten die van een URL en een bijlage voorzien zijn. Heeft de worm eenmaal een computer geinfecteerd, dan stuurt het zichzelf naar alle contacten in de vriendenlijst.

Naast de bijlage, die de W32/Kelvir.F worm bevat, kunnen MSN gebruikers die de meegestuurde URL openen van een koude kermis thuiskomen. De pagina waarnaar men wordt gestuurd bevat een "grappige screensaver". Het bestand funnyashell.scr is allesbehalve grappig, aangezien het de Rbot-ZU worm bevat, die ongepatchte computers zonder interactie van gebruikers kan infecteren.

Volgens Graham Cluley is het de hoogste tijd dat gebruikers eens stoppen met het uitwisselen van grappige programa's, leuke screensavers en meer van dit soort meuk. Voor virusschrijvers blijft "humor" een geliefd onderwerp om gebruikers mee te misleiden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.