image

Advertorial: De PC, de zwakste schakel?

maandag 23 mei 2005, 10:52 door Redactie, 0 reacties

Bijna elk bedrijf heeft het afgelopen jaar ervaring gekregen met een nieuw fenomeen: De geïnfecteerde computer. Nu is dat geen nieuw gegeven want kennen we dezelfde problematiek niet reeds uit de jaren tachtig en negentig waar de virussen welig tierden?

Ondertussen is daar echter een redelijke halt aan toegeroepen en de producten die ons beschermen hebben een volwassen fase in hun levenscyclus bereikt. Dat is duidelijk te merken want de traditionele virussen hebben steeds minder vat op onze systemen. Ze worden tegengehouden bij de gateway naar ons netwerk en anders pikken we het virus op de desktop alsnog op.
Met de introductie van de Blaster en Slammer werden we echter met andere issues geconfronteerd. Onze PC's hebben een virusscanner en dat bleek niet voldoende.

Vanwege de razendsnelle verspreiding van de worm waren vele scanners te laat met updaten indien een update überhaupt al bestond. Sommige wormen zijn met een virusscanner niet te detecteren en zijn alleen met behulp van een Windows update te voorkomen.

In de tijd waar dit allemaal gebeurde waren veel gebruikers zelf verantwoordelijk voor het installeren van updates en dat bleek pijnlijk weinig te gebeuren. Hier hebben we met zijn allen een les uit geleerd namelijk: De gebruiker mag nooit verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van zijn PC. Het is tenslotte de zwakste schakel die een ketting kan doen breken!

Dit heeft een kentering teweeg gebracht in de manier waarop bedrijven tegenwoordig naar hun desktops kijken. Er zijn allerlei voorwaarden waaraan voldaan moet worden en gezien de gigantische effecten die de wormen teweeg hebben gebracht (netwerken waren dagen lang onbruikbaar) is de noodzaak om die policies daadwerkelijk uit te voeren veel groter geworden.

Deze technologie wordt "Endpoint Security" genoemd en Check Point is een marktleider op dit gebied middels de productlijn Integrity (voorheen Zonelabs).
Middels een centraal opgestelde management server kan een aantal doelen bereikt worden:

  • Algehele bescherming van de PC middels een personal firewall.
  • Intrusion Prevention technologie voorkomt applicatie gebaseerde aanvallen.
  • Policy enforcement zorgt er voor dat aan alle voorwaarden om op het netwerk te mogen connecteren zijn voldaan.
  • Integratie met netwerk authenticatie (802.1X) zorgt er voor dat de gebruiker alleen bij de relevante resources op het netwerk kan komen.
Endpoint Security staat hevig in de belangstelling bij bedrijven van klein tot groot. Check Point heeft een pasklaar antwoord voor al deze bedrijven met technologie en producten die zichzelf al vele jaren in de markt hebben bewezen.

Neem contact op met Check Point via info_benelux@checkpoint.com of volg de deze link voor meer informatie.

Check Point Software Technologies is marktleider op het gebied van internetbeveiliging. Met Next Generation biedt het bedrijf een brede reeks rand-, interne en webbeveiligingsoplossingen die bescherming bieden voor bedrijfscommunicatie en bronnen voor bedrijfsnetwerken en -toepassingen, werknemers op afstand, filialen en extranets van partners. Check Point’s divisie Zone Labs is één van de meest vertrouwde namen op het gebied van internetbeveiliging die miljoenen pc’s beschermt tegen hackers, spyware en het misbruik van data.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.