image

Publiceren Trojaans paard wekt woede anti-virusaanbieders

donderdag 2 juni 2005, 08:43 door Redactie, 3 reacties

Vorige week werden in Israel, als onderdeel van een undercover operatie genaamd "Horse Race", achttien mensen gearresteerd die betrokken waren bij het verspreiden van een Trojaans paard op de netwerken van hun concurrenten. Naar men nu aanneemt zou de Trojan via promotie CD's en e-mail bijlages verspreid zijn. Een groot schandaal waar verschillende bekende Israelische bedrijven bij betrokken zijn.

Security bedrijf 2bSecure wist de code van het Trojaanse paard te achterhalen, maar besloot op verzoek van de politie die niet aan anti-virusaanbieders te geven. Dit zou namelijk de daders kunnen waarschuwen. Nu die gearresteerd zijn wil het bedrijf de code alsnog op hun website publiceren en tevens een verwijdertool voor de slachtoffers aanbieden.

Een onverantwoordelijke actie van het bedrijf, aldus de Russische anti-virusaanbieder Kaspersky Lab. Op deze manier is het erg eenvoudig om allerlei aanpassingen aan te brengen, waardoor talloze gebruikers gevaar lopen. Iets wat ook gebeurde met verschillende Bots, zoals Agobot en SdBot, waar inmiddels meer dan 800 varianten van zijn.

Reacties (3)
02-06-2005, 15:47 door Anoniem
LOL vast een variant van Magic Lantern... :P
02-06-2005, 21:01 door Preddie
Achja de verassingen zijn de wereld ook nog niet uit :P
03-06-2005, 09:04 door Anoniem
Kapersky geeft nu zelf toe wat de zwakheden zijn in
virusscanners.
Bovendien heb je de broncode niet nodig om een stukje
malware te veranderen.
Hoogstens wat ervaring.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.