image

Browser aanvallen net zo gevaarlijk als virussen en wormen

woensdag 15 juni 2005, 11:57 door Redactie, 1 reacties

Systeembeheerders, IT-security managers en andere automatiseerders hebben te maken met een groeiend probleem, namelijk aanvallen die via de browser plaatsvinden. Het gaat hierbij om aanvallen zoals "pharming scams". Volgens de Computing Technology Industry Association (CompTIA) is het de snelst groeiende security dreiging. Uit onderzoek zou blijken dat 56,6% van de bedrijven in het afgelopen jaar het slachtoffer van een browser aanval zijn geworden, een stijging van bijna 20% in vergelijking met vorig jaar, en 25% ten opzichte van twee jaar geleden. De toename van browser aanvallen zorgt ervoor dat het bijna een net zo'n grote dreiging wordt als virussen en wormen, waar 66% van de bedrijven mee te maken heeft gehad.

Via pharming worden gebruikers naar een kwaadaardige pagina doorgestuurd, in plaats van de pagina die ze eigenlijk wilden bezoeken. Ook kunnen de browser aanvallen ervoor zorgen dat de PC crashed en de machine herstart moet worden, maar ook identiteitsdiefstal en het verliezen van gegevens behoort tot de gevaren.

Verder laat dit artikel weten dat ondanks alle investeringen in hardware en andere security oplossingen, de echte uitdaging ligt bij het trainen en bewust maken van het personeel.

Reacties (1)
15-06-2005, 23:55 door Nabulafia
"...de echte uitdaging ligt bij het trainen en bewust maken van het
personeel."

...EN management! - tenzij je die mensen als personeel van de
aandeelhouders beschouwt...
Nogal wat surveys geven aan dat ook daar een probleem van
bewustwording ligt, tot er zich een werkelijk groot en geldverslindend
probleem heeft voorgedaan...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.