image

"Cyber A-Team is hoax"

donderdag 5 augustus 2010, 13:14 door Redactie, 3 reacties

Het "cyber A-Team" dat tijdens een hackerconferentie hackers probeerde te rekruteren, is zeer waarschijnlijk een hoax. Dat zegt beveiligingsexpert Richard Bejtlich. "Project Vigilant" zou uit meer dan zeshonderd vrijwilligers bestaan en al veertien jaar actief zijn. De groep zoekt het internet af naar aanwijzingen over online aanvallen, terroristen, drugskartels en andere interessante doelen. Althans, dat suggereerde leider van Project Vigilant, Chet Uber.

Volgens Bejtlich is Vigilant voornamelijk een publiciteitsstunt en is alle informatie verzonnen. De beveiligingsexpert had er nog nooit van gehoord. "En ik ga al een tijdje mee." Hoewel Bejtlich verschillende leden van de groep kent, zouden ze nog nooit in groepsverband hebben opgetreden. "Zeker niet met 500 geheime leden."

Domeinnaam
Bejtlich ging op onderzoek uit en ontdekte dat de domeinnaam van Vigilant vorig jaar september is geregistreerd. Verder zijn er banden met BBHC Global, maar de website van dit bedrijf werd pas vorig jaar juni actief. Daarnaast zitten er ook allerlei juridische haken en ogen aan het werk dat de groep volgens eigen zeggen zou verrichten.

"Ik denk dat Chet en vrienden een beveiligingsbedrijf proberen te beginnen, dus maken ze een grote aankondiging en proberen vervolgens een aantal mensen aan te nemen", aldus de beveiligingsexpert.

Reacties (3)
05-08-2010, 13:59 door Silver
Dit zou mij echt niet verbazen. Wel de hoeveelheid ballen die Chet Uber heeft als het inderdaad een hoax zou zijn. Je gaat niet heel Defcon voorliegen zonder consequenties. Als het een hoax blijkt te zijn dan kan ie dat bedrijfje nu beter gelijk maar opdoeken.
05-08-2010, 15:37 door voidnecron
the greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
07-08-2010, 17:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.